Blauwe vleesvlieg

Blauwe vleesvlieg

Blauwe vleesvlieg

De blauwe vleesvlieg is een grote bromvlieg. Veel mensen noemen de vliegensoort daarom ook wel blauwe bromvlieg. Met hun 10 tot 14 mm in lengte is de vlieg een stuk groter dan vele andere vliegensoorten, zoals bijvoorbeeld de huisvlieg. Je hebt de blauwe vleesvlieg vast weleens een keer in huis of buitenshuis voorbij zien vliegen. De vlieg is groot van formaat en heeft een blauwe metaalachtige glans. De ogen zijn rood, maar dit valt niet op als je de vlieg niet van dichtbij bekijkt. Je kan de blauwe vleesvlieg vaak op ontlasting van dieren vinden. De bromvlieg voedt zich namelijk met ontlasting, afval en rottend vlees. Deze laatste voedselvoorkeur in combinatie met de kleur, is waar de naam blauwe vleesvlieg vandaan komt. Het vrouwtje van de vliegensoort legt haar eitjes in rottend vlees. Hier komen na enkele dagen witte maden uit die zich met het vlees voeden. Het zijn de bekende maden die je in rottend vlees tegenkomt.

Veroorzaakt de blauwe vleesvlieg overlast?

Zoals u al kon lezen komt de blauwe vleesvlieg met name voor op of rond kadavers, ontlasting en andere vormen van rottend vlees. Desondanks is het ongedierte ook niet vreemd in of rond een woning. Doordat de blauwe vleesvlieg vaak aanwezig is op ontlasting en dode dieren, kan dit ongedierte behoorlijk wat ziektekiemen bij zich dragen. Wanneer de vlieg aanwezig is in uw woning, kunnen zij deze ziektes verspreiden. Op den duur kunt u dus ook besmet raken met deze ziektes en hier ziek van worden. Om dit te voorkomen, is bestrijding van de blauwe vleesvlieg noodzakelijk. Heeft u zelf geen idee hoe dit moet? Doe dan een beroep op De Bestrijdingsbrigade. Wij kunnen in dat geval voor u de vliegen bestrijden.

Zo houdt u de blauwe vleesvlieg buiten de deur

Wanneer u zorgt voor een goede hygiëne, is het vaak niet noodzakelijk om De Bestrijdingsbrigade in te schakelen. Blauwe vleesvliegen blijven in dat geval meestal buiten de deur. Zorg er dan ook voor dat u vlees en vleeswaren altijd goed afdekt, zodat de vliegen hier niet op af kunnen komen. Tevens is het van belang dat u vuilniscontainers goed afsluit en de prullenbakken in uw woning regelmatig leegt. Ook dode dieren tijdig opruimen is belangrijk. Een laatste mogelijkheid om de vliegen buiten de deur te houden is met behulp van horren en/of hordeuren. Zo kunt u voorkomen dat u de vliegen bestrijden moet.