Behangersbij

Behangersbij

Behangersbij

De behangersbij is een bepaalde categorie bijen waar enorm veel verschillende soorten toegerekend kunnen worden. Bijna 1500 bijensoorten behoren tot de groep behangersbijen. Zij kenmerken zich doordat zij leven in holletjes in voornamelijk bamboe of hout. Deze holen behangen zij met fijngekauwde bladeren. Hierdoor ontstaat een kokertje waarin de vrouwtjes een eitje leggen met wat stuifmeel en nectar. Na de geboorte heeft de bijenlarve daarmee meteen voeding tot zijn of haar beschikking. Mannetjes worden een stuk kleiner dan de vrouwtjes van een behangersbij. Zij sterven vlak na het paren. Dit doen de mannetjes al snel na het bereiken van volwassendom. Vrouwtjes leven langer en kunnen enkele weken oud worden. De behangersbij is te herkennen aan het feit dat deze veel hariger is dan andere bijensoorten. Vooral onder het lichaam zitten veel haren en deze vervullen ook een functie. Hiermee verzamelen en vervoeren behangersbijen namelijk stuifmeel en nectar.

Richt de behangersbij schade aan?

Veel mensen hebben een hekel aan bijen. Toch zijn bijen belangrijk voor het ecosysteem. Zij bestuiven namelijk de bloemen en planten, waardoor deze zich voort kunnen planten. Dit geldt ook voor de behangersbij. Deze bij kan echter ook schade aanrichten. Grote schade is dit overigens niet. Zo vreet de behangersbij bijvoorbeeld bladeren aan. Indien dit ongedierte in een grote groep aanwezig is, kan het wel schade aanrichten en voor overlast zorgen. Dit komt echter niet vaak voor, aangezien de behangersbij niet in een groot nest leeft.

Behangersbij bestrijden

Heeft u last van een aantal behangersbijen in uw tuin? Dan is het niet noodzakelijk om deze te bestrijden. Zo lang de beesten geen schade aanrichten tenminste. Wanneer dit wel het geval is, doet u er goed aan een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Zoekt u nog een bestrijder voor het bestrijden van de behangersbij? Neem dan eens contact op met De Bestrijdingsbrigade. Dit is ook verstandig wanneer u het vermoeden heeft dat dit ongedierte in groten getale aanwezig is in uw tuin. De specialisten van deze professionele ongediertebestrijder gaan op onderzoek uit en kunnen de behangersbij, indien noodzakelijk, direct bestrijden. Op deze manier bent u binnen de kortste keren verlost van dit ongedierte.

Heeft u last van bijen? Wij bestrijden helaas geen bijen omdat er momenteel geen imkers zijn aangesloten bij De Bestrijdingsbrigade. Last van wespen? Ga dan naar onze wespen bestrijden pagina!