Amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak wordt ook wel een grote kakkerlak genoemd. Het lichaam van deze soort kan bijna 5 cm in lengte worden. Hiermee is de Amerikaanse kakkerlak groter dan de meeste soortgenoten. Zij kunnen hierdoor mensen grote schrik aanjagen. Op de kop zitten ook nog de kenmerkende lange voelsprieten zoals bij de meeste kakkerlakken. Deze Amerikaanse soort is roodbruin van kleur. Net achter de kop is de kakkerlak iets lichter van kleur. Dit en het formaat zijn specifieke kenmerken waaraan u een Amerikaanse kakkerlak kunt herkennen. De naam is overigens wat misleidend want de soort komt oorspronkelijk uit Afrika. In vrachten van schepen zijn zij vanuit deze plek over de hele wereld verspreid. In de tijd dat mensen in grote getalen naar Amerika emigreerden zijn er ook grote aantallen van deze kakkerlakken meegegaan. U kunt de Amerikaanse kakkerlak echter overal ter wereld in huizen terugvinden.

Waar komt de Amerikaanse kakkerlak voor

Zoals u al kon lezen, komt de Amerikaanse kakkerlak overal ter wereld voor. Ook in Nederlandse huizen is dit ongedierte aanwezig. Maar waar in huis bevindt de Amerikaanse kakkerlak zich eigenlijk? Dat kan op allerlei plekken zijn. Echter nestelt het beestje zich met name op plekken waar het voedsel voor het grijpen ligt. Net als de andere kakkerlakken houdt ook de Amerikaanse kakkerlak van warme plekken. Plekken worden helemaal ideaal voor dit ongedierte wanneer er ook nog eens een hoge luchtvochtigheid is.

Kan dit ongedierte schade aanrichten?

Veel mensen denken dat kakkerlakken geen schade aan kunnen richten. Het ongedierte brengt inderdaad niet of nauwelijks schade aan objecten aan, maar wel degelijke aan etenswaren. Wanneer de Amerikaanse kakkerlak in aanraking komt met etenswaren, kan het voedsel besmet worden met wel 22 verschillende ziektes. Geen wonder dat mensen kakkerlakken dus smerige beesten vinden.

Amerikaanse kakkerlak bestrijden

Heeft u last van de Amerikaanse kakkerlak? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te bestrijden. Wanneer u het ongedierte niet bestrijdt, is de kans groot dat er op den duur alleen nog maar meer kakkerlakken opduiken. Voor het bestrijden van de Amerikaanse kakkerlak doet u een beroep op De Bestrijdingsbrigade. In dat geval bent u namelijk binnen de kortste keren verlost van de Amerikaanse kakkerlak.