✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Meest voorkomende ongediertes
Bel De Bestrijdingsbrigade in Zwolle

Wat zijn de meest voorkomende ongediertesoorten in Zwolle?

 

Ongediertesoorten komen in tal van verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan wespen, mollen, mieren, torren, kevers en houtworm. Niet iedere vorm van ongedierte is even schadelijk voor uw gezondheid en de staat van uw woning. Een huisstofmijt veroorzaakt bijvoorbeeld geen schade aan uw woning, maar kan wel voor lichte huidirritaties zorgen. Een houtworm daarentegen zorgt voor een verzwakking van houten constructies, door de gangen die dit beestje in het hout knaagt! In beide gevallen is het verstandig om het ongedierte te laten bestrijden. Onze ongediertebestrijders in Zwolle kunnen u helpen bij het bestrijden van verschillende ongediertesoorten.

 

In dit artikel vertellen we u meer over de meest voorkomende ongediertesoorten in Zwolle, Kampen, Genne, Wapenveld en andere plaatsen in de omgeving hiervan.

 

Landelijke gebieden rondom Zwolle

 

Rondom Zwolle vindt u een groot gebied met landerijen. Deze landerijen bieden zeker aan mollen, ratten en veldmuizen ruimte om zich te ontwikkelen en voort te planten. Voor boeren is het vaak geen doen om alle ongediertesoorten te bestrijden. Daarbij hoeven mollen bijvoorbeeld niet direct voor overlast te zorgen voor de veeteelt van deze boeren. Een deel van deze ongediertesoorten trekt echter naar de stad, waar het voor meer overlast zorgt. Niemand vindt het immers fijn om mollen in de tuin, of muizen in huis te hebben!

 

Een bijkomend nadeel aan de veeteelt rondom Zwolle is de aanwezigheid van muggen en vliegen. De uitwerpselen van koeien en schapen trekken vliegen aan, die hier rijkelijk van genieten. Eenmaal uitgegeten trekt een deel van deze vliegen en muggen naar de stad, waar het beestje vervolgens op terrassen en binnen woningen neerstrijkt.

 

Muggen als gevolg van sloten in Zwolle

 

Niet alleen de landerijen rondom Zwolle zorgen voor de aanwezigheid van bepaalde ongediertesoorten. Veel van deze landerijen worden namelijk omgeven door sloten voor de afvoer van het regenwater. Het stilstaande water in sloten trekt verschillende ongediertesoorten aan, waarvan ratten en muggen het beste voorbeeld zijn. Dit verklaart waarom men in wijken als de Binnenstad, Pierik, Holtenbroek en Diezerpoort regelmatig met muggen te maken heeft. Ratten blijven vaak buiten de stad, maar worden wel gezien in kleinere plaatsen rondom Zwolle.

Ga terug naar:

 

 

Lees meer over:

 

Ongediertebestrijding

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.