✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van muizen?

Zoek op uw plaats

Muizen bestrijden in huis of in uw bedrijfspand

De Bestrijdingsbrigade is onder meer gespecialiseerd in het effectief bestrijden van muizen in huis, in bedrijfspanden en in de horeca. (Ook als u buiten last heeft van muizen kunt u ons inschakelen!) Muizen komen overal in Nederland voor en kunnen overlast veroorzaken: ze beschadigen uw woning, inboedel en tuin en kunnen voor stankoverlast zorgen. In woningen is de meest voorkomende muizensoort de huismuis. De aanwezigheid van muizen is te herkennen aan de kenmerkende muizenkeutels die ze achterlaten. Kijk bijvoorbeeld eens op zolder of in de kelder of u muizenkeutels ziet liggen. Muizen bestrijden is niet altijd even eenvoudig. Ze zijn erg schuw, klein, en razendsnel. Als u last van muizen heeft is het belangrijk om de muizenplaag in huis zo snel mogelijk aan te pakken. Zo kunt u schade en stank voorkomen. Onze specialisten staan voor u klaar om professioneel muizen te bestrijden. Ook kunnen we u handige tips geven voor het bestrijden van muizen.

 

Heeft u last van beschermde muizensoorten zoals de spitsmuis of de veldmuis? U mag dan geen gif gebruiken volgens de Nederlandse flora-en-fauna wet. Wilt u overlast van deze muizen toch beperken? Neem dan contact op met De Bestrijdingsbrigade, dan zorgen wij voor een professionele oplossing.

 

Muizenvallen om muizen te bestrijden

Muizen bestrijden kan op verschillende manieren. Een van de meest gebruikte methodes is het vangen van muizen met muizenvallen. Om muizen te bestrijden met muizenvallen kunt u bij een hobby- of bouwwinkel een val aanschaffen. Door de muizenvallen op strategische plekken neer te zetten is de kans groot dat een muis vanzelf in de val loopt. Lukt het niet om het muizenprobleem op deze manier te verhelpen, gebruikt u liever een andere methode of heeft u last van een hardnekkige muizenplaag? De Bestrijdingsbrigade pakt het muizenprobleem professioneel en effectief aan.

 

 

Hardnekkige muizenplaag in huis oplossen

Hebben de muizenvallen niet geholpen bij het verjagen van de muizen in huis? In dat geval heeft u wellicht last van een zeer hardnekkige muizenplaag. Wij raden u aan om dit geval de hulp van onze specialisten in te schakelen. Muizen bestrijden is voor ons specialisten een klus die veel voorkomt. Dankzij onze ervaring kunnen wij ook hardnekkige muizenplagen in huis effectief aanpakken. Maak een afspraak om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen! (Wij zijn ook beschikbaar voor het bestrijden van muizen in bedrijfspanden, in de horeca, en buiten.)

Hoe kan ik effectief muizen verjagen?

Het verjagen van muizen is een klus op zichzelf. Muizen komen zeer eenvoudig een woning binnen, zo lijkt het wel, maar ze laten zichzelf heel moeilijk vangen. Maar hoe krijg je ze toch effectief weer weg? De beste manier is misschien wel om een kat in huis te nemen. Katten geven een bepaalde geur af; een geur waar muizen logischerwijs niet dol op zijn. Muizen zijn allesbehalve dom en snappen heel goed dat ze weg moeten blijven uit woningen waar katten aanwezig zijn. Katten hebben dus al een goede preventieve werking, maar vangen ook nog eens muizen, of ze jagen ze weg.

 

Neem alleen niet zomaar een kat. Katten worden al snel meer dan tien jaar oud en moeten al die tijd onderhouden worden. Een kat neem je dus enkel wanneer je goed voor het dier kunt zorgen en het verjagen van de muizen een goede bijkomstigheid is. Andere manieren om muizen te verjagen zijn er niet echt. Sommige mensen beweren dat ultrasone geluiden effectief werken om muizen te bestrijden. Hier is echter geen wetenschappelijk bewijs voor te vinden en bovendien kunnen mensen en bijvoorbeeld katten de geluiden als zeer hinderlijk ervaren.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Wat te doen tegen muizen?

Behalve het verjagen van muizen, kun je ze natuurlijk ook doden. Voorheen was het plaatsen van lijmplankjes een effectieve methode. Deze methode voor muizen bestrijden werd echter als te gruwelijk bestempeld, waarna deze is verboden. Tegenwoordig zijn er echter nog steeds twee doeltreffende middelen voorhanden: het plaatsen van muizenvallen en het neerleggen van muizengif. Muizengif is hierbij de meest effectieve methode. Dit komt doordat de muizen het niet alleen zelf opeten, maar het gif ook meenemen naar hun nest. Daarmee worden ook de muizen gedood die nog jong zijn of misschien op dat moment louter buitenshuis actief zijn.

 

Muizenvallen zijn ook effectief, zij het iets minder. Bovendien geven muizenvallen meer rommel en moet je de vallen legen of in ieder geval weer verwijderen. Je kunt kiezen voor een val waarbij de muis in leven blijft, zodat je de muis buitenshuis weer los kunt laten. Zorg dan wel dat je regelmatig een kijkje neemt bij de val, om te voorkomen dat de muis een hongerdood tegemoet gaat. Laat de muis ver genoeg van de woning los om te voorkomen dat hij gewoon weer terugloopt naar de plek waar je ‘m juist vandaan wil hebben.

 

Waar kunnen muizen niet tegen?Muizen bestrijden

Muizen kunnen uiteraard niet tegen tal van manieren om ze te verdelgen. Muizen kunnen niet tegen muizenvallen, niet tegen katten en niet tegen muizengif. Toch zijn er ook dingen waar muizen niet tegen kunnen in de zin van dat je ze er weg mee kunt jagen. Je hoeft dan zelf geen muizenvallen te plaatsen en met dode muis en al weer op te ruimen. Het is immers veel schoner wanneer je de muizen kunt bestrijden. Zoals eerder genoemd zijn katten hiervoor ideaal. De geur van katten alleen al kan voldoende zijn om de katten te verdrijven.

 

Verder zijn er helaas weinig dingen waar muizen echt niet tegen kunnen. Muizen eten bijna alles – dat is juist ook het vervelende aan muizen. Wat ze tegenkomen, dat eten ze op. Het is daardoor ook heel belangrijk dat u de woning schoon houdt. Niet alleen wanneer u al last hebt van muizen, maar juist ook wanneer u geen last hebt van muizen. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen; zeker wanneer het om ongedierte gaat! Er hoeven maar geringe maatregelen genomen te worden om de kans op muizen te verkleinen, terwijl het heel wat moeite kost om muizen die eenmaal aanwezig zijn, weer efficiënt te verdrijven.

 

Wanneer zijn muizen actief?

De muizen die in onze woningen voorkomen, zijn met name ’s nachts actief. Overdag zie je de muizen nauwelijks, maar wanneer het begint te schemeren, komen ze vaak al tevoorschijn. Wanneer het erg rustig is of de muizen veel honger hebben omdat er weinig voedsel te vinden is, kunnen ze ook overdag al actief worden. De muizen hebben een zeer goed reukvermogen en kunnen daarom perfect in de gaten hebben of de kust veilig is. Trek dus ook zeker niet te snel de conclusie dat de muizen weg zijn; ze kunnen nog lange tijd aanwezig blijven en zich rustig houden als ze merken dat u jacht op ze maakt!

 

Muizen zijn ook zeker geen domme dieren en ze zullen dus ook goed in de gaten hebben wanneer ze zich rustig moeten houden. De kans dat u overdag een muis tegenkomt is dus ook vele malen kleiner dan dat u ze ’s nachts heen en weer hoort trippelen. Wees dus ook ’s avonds alert op de dieren en ga er niet vanuit dat ze weg zijn wanneer u ze niet meer hoort.

 

Waar zijn muizen in huis te vinden?

Muizen bestrijden is geen makkelijke klus. Muizen zijn eigenlijk overal te vinden waar ze kunnen gedijen. De dieren komen vooral op het voedsel af dat vaak in woningen te vinden is. Muizen eten vrijwel alles en zullen dus al snel een reden vinden om ergens te komen wonen. Wanneer u bijvoorbeeld in de kelder een voorraad eten hebt waar de muizen gemakkelijk bij kunnen komen, of wanneer er in de keuken nogal eens etensresten te vinden zijn, zullen de muizen daar al snel op afkomen. Wanneer u geen idee hebt waar de muizen verblijven, kunnen de muizenkeutels al veel verraden. Vaak zijn deze keutels door de hele woning terug te vinden – een duidelijk teken dat daar muizen zijn geweest.

 

De meest kwetsbare plek in de woning is de keuken omdat hier vaak etensresten te vinden zijn. Daarna is de zolder erg geliefd, juist omdat het rustig en donker is, waardoor er voor de muizen voldoende plek is om zich veilig te kunnen nestelen. Kelders zijn ook zeer geliefd wanneer er eten te vinden is. Ook wanneer het voedsel goed is opgeborgen hoeft dit de muizen er nog niet van te weerhouden om zich in die omgeving te vestigen. Ze knagen immers met gemak plastic bakken door als ze in de gaten hebben dat er voedsel te vinden is. Dit is één van de redenen waarom muizen bestrijden erg belangrijk is.

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?

Subscribe!