✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van muizen?

Zoek op uw plaats

Muizen bestrijden

Muizen vormen voor veel mensen een ware plaag in huis. Gelukkig is het mogelijk om muizen op een effectieve manier te bestrijden. De Bestrijdingsbrigade is gespecialiseerd in het effectief bestrijden van muizen in huis, in bedrijfspanden en in de horeca. Muizen komen in heel Nederland voor en veroorzaken regelmatig overlast. Ze beschadigen uw woning, inboedel of tuin en zorgen voor stankoverlast. In woningen is de meest voorkomende muizensoort de huismuisMuizen bestrijden is niet altijd eenvoudig. Ze zijn erg schuw, klein en razendsnel. Heeft u last van muizen? Dan is het belangrijk om de muizenplaag in huis zo snel mogelijk aan te laten pakken. Zo voorkomt u schade en stank in huis. Onze specialisten staan voor u klaar om professioneel muizen te bestrijden. Daarnaast geven we handige tips voor het bestrijden van muizen.

 

Muizenplaag bestrijden in huis

Hebben de muizenvallen niet geholpen bij het verjagen van de muizen in huis? Dan heeft u waarschijnlijk last van een muizenplaag. Wij raden u aan om dit geval de hulp van onze specialisten in te schakelen.

 

Waar komt de muizenplaag vandaan?

Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de muizenplaag te verhelpen. Wanneer het hele huis vol staat met muizenvallen zal u daarmee de muizen zelf wel bestrijden, maar daarmee bent u nog niet van de muizenplaag zelf af. Muizen planten zichzelf razendsnel voort en kunnen dus in een mum van tijd weer terug zijn. Onderzoek eerst waarom de muizen uw woning binnenkomen en hoe ze dat doen. Heeft u veel kieren in de muren? Probeer dan die kieren af te dichten. Kunnen de muizen gemakkelijk bij voedselvoorraden in de kelder komen? Stop het voedsel weg in afgesloten tonnen. Zorg ervoor dat muizen geen reden meer hebben om binnen te komen en dat u de oorzaak van de muizenplaag vindt.

 

Muizenplaag laten bestrijden door De Bestrijdingsbrigade

Muizen bestrijden is voor onze specialisten een klus die veel voorkomt. Dankzij onze ervaring pakken wij muizenplagen in huis effectief aan. Maak direct een afspraak om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen! Wij zijn ook beschikbaar voor het bestrijden van muizen in bedrijfspanden en in de horeca.

Muizentip van De Bestrijdingsbrigade

Heeft u last van beschermde muizensoorten zoals de spitsmuis of de veldmuis? U mag dan geen muizengif gebruiken volgens de Nederlandse flora-en-fauna wet. Wilt u overlast van deze muizen toch beperken? Neem dan contact op met De Bestrijdingsbrigade, dan zorgen wij voor een professionele oplossing.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Muizen verdelgen

Het verdelgen van muizen is erg lastig en per definitie niet diervriendelijk. Lange tijd waren lijmplankjes heel populair om muizen te verdelgen. Hierbij kwamen de muizen vast te zitten op de lijmstrook, waar ze niet meer vanaf kwamen. In hun wanhoop knaagden ze hun eigen poten af om los te komen. Tegenwoordig zijn deze manieren van muizen verdelgen terecht verboden omdat de methode te gruwelijk was. Schakel daarom voor professionele methodes altijd De Bestrijdingsbrigade in.

 

Methodes om muizen te bestrijden

Muizen bestrijden

De Bestrijdingsbrigade is specialist als het gaat om muizen bestrijden. We hebben daarom de beste methodes om muizen te bestrijden samengesteld. Om muizen te bestrijden en te voorkomen kunt u de volgende methodes gebruiken:

  1. (Diervriendelijke) muizenvallen laten plaatsen
  2. Muizengif laten strooien
  3. Muizen laten verjagen met (ultrasone) geluiden
  4. Een professionele bestrijder inhuren

 

Muizenvallen om muizen te bestrijden

Muizen bestrijden kan op verschillende manieren. Een van de meest gebruikte methodes is het vangen van muizen met muizenvallen. De Bestrijdingsbrigade raadt het niet aan om zelf muizenvallen te plaatsen. Om definitief van uw muizenprobleem af te komen, kunt u de muizenvallen het beste door een bestrijder laten plaatsen. Door de muizenvallen op strategische plekken neer te zetten is de kans groot dat een muis in de val loopt. Schakel voor het plaatsen van muizenvallen De Bestrijdingsbrigade in, zo weet u zeker dat u definitief van uw muizenprobleem af bent.

 

Muizen levend vangen met een diervriendelijke muizenval

Het is mogelijk om muizen levend te vangen met een diervriendelijke muizenval. Er zijn vallen beschikbaar waar de muis in loopt, waarna de toegang van de kooi wordt afgesloten. De muis kan er dan niet meer uit en kan zo buiten worden losgelaten. Als er gebruik wordt gemaakt van een diervriendelijke muizenval dient deze wel in de gaten gehouden te worden, anders sterft de muis alsnog. Onze bestrijders werken niet altijd met deze methode.

 

Muizengif strooien om muizen te bestrijden

Een andere optie om muizen te bestrijden is om muizengif te laten strooien door onze ongediertebestrijders. Muizengif is zeer effectief doordat de muizen het vaak meenemen naar hun nest en ook aan de jongen voeren. Hierdoor worden niet alleen de mobiele muizen getroffen, maar ook het hele nest.

 

Effectief muizen verjagen

Het effectief verjagen van muizen is een klus op zichzelf. Muizen komen zeer eenvoudig een woning binnen, maar ze laten zichzelf moeilijk vangen. Maar hoe krijgt u ze weer weg?

 

Muizen verjagen met geluid

Het is mogelijk om muizen te verjagen met geluid. Het gaat hier om het verjagen van muizen met ultrasone geluiden. Muizen hebben relatief grote oren waarmee ze de ultrasone geluiden goed kunnen horen. Het is daarom mogelijk om muizen te verjagen met geluid. Onderzoek wijst echter uit dat het middel niet heel effectief is. Bovendien kunnen mensen met een goed gehoor (vaak jongere mensen) en huisdieren de hoge tonen van het ultrasone geluid goed horen en veel hinder ondervinden. De Bestrijdingsbrigade werkt daarom niet altijd met deze methode.

 

Huur een professionele muizenbestrijder in

Mocht u met de handen in het haar zitten en niet van de muizenplaag af komen, schakel dan een professionele muizenbestrijder in. Wij hebben veel ervaring met het bestrijden en voorkomen van muizenplagen, waardoor u voorgoed van uw muizenplaag af bent. Ook kunnen wij u voorzien van persoonlijke tips om de kans op terugkeer van de muizenplaag zo gering mogelijk te houden. Hulp nodig bij het verdelgen van muizen? Neem contact op met De Bestrijdingsbrigade, specialist in ongediertebestrijding!

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Muizen bestrijden Infographic De Bestrijdingsbrigade

Veelgestelde vragen over muizen: 

Hoe herken ik muizen in huis?

Denkt u last te hebben van muizen in huis? U kunt muizen op verschillende manieren herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een zacht getik wat u vroeg in de ochtend of laat op de avond hoort in uw woning. Dit kan duiden op de beweging van muizen op zolder, tussen uw muren, enzovoorts. Ook kunt u de muizenkeutels herkennen aan hun zeer specifieke langwerpige vorm, wat u mogelijk doet denken aan een hagelslagje. Mochten muizen in uw keuken actief zijn, dan herkent u muizen aan beknaagde zakjes en doosjes met voedsel.

Gaan muizen na de winter vanzelf weer naar buiten?

Nee, het is niet per definitie zo dat muizen in de winter naar buiten trekken als het buiten weer warmer begint te worden. Ook in de zomer kunt u muizenkeutels in huis treffen, een zacht getik horen of beknaagde zakjes voedsel in huis vinden. Reden genoeg om ook in de zomer actief muizen te bestrijden om schade aan uw woning of het verspreiden van ziektes in huis tegen te gaan. De Bestrijdingsbrigade staat voor u klaar om u hier hulp bij te bieden. Met muizenvallen kunt u zelf proberen muizen te bestrijden.

Als muizen bestreden worden, gaat dat dan niet stinken?

Nee, wanneer u De Bestrijdingsbrigade inschakelt voor het bestrijden van muizen in uw woning, zorgen wij dat dode muizen direct uit uw woning verwijderd worden. Zo voorkomen we dat de dode muizen te lang blijven liggen en voor een nare stank in uw woning kunnen zorgen. Mocht u zelf proberen muizen te bestrijden met muizenvallen, dan is het erg belangrijk om regelmatig te controleren of de muizenvallen gevuld zijn. Mocht dit het geval zijn, dan dient u de dode muizen zo snel mogelijk uit uw woning te verwijderen.

Brengen muizen en ratten ziektes met zich mee?

Ja, helaas is het mogelijk dat muizen en ratten ziektes bij uw woning mee naar binnen nemen. Muizen en ratten kruipen overal waar ze gaan kunnen, waardoor ze veel bacteriën bij zich kunnen dragen. Een deel van deze bacteriën zal in uw woning achterblijven en voor ziektes kunnen zorgen bij gezinsleden met een verlaagde weerstand. Daarom is het sterk aan te raden om de muizen zo snel mogelijk uit uw woning te bestrijden. Zo voorkomt u dat u of uw gezinsleden te maken krijgen met ziektes.

Muizengif, hoe giftig is dit spul precies

Mensen die zelf muizen willen bestrijden kunnen kiezen tussen muizengif en muizenvallen. Beide bestrijdingsmiddelen zijn verre van milieu- en diervriendelijk. Muizengif maakt de muizen ziek, waardoor ze na verloop van tijd zullen sterven. Het nadeel aan muizengif is dat u nooit precies weet waar de dode muizen zich bevinden. Daarbij kan het muizengif schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid en die van uw gezinsleden en huisdieren. Bij de inname van muizengif is het raadzaam om direct contact op te nemen met een huisarts. Uw huisarts kan u meer vertellen over hetgeen u in dit geval het beste kunt doen.

Is het een aanrader om een kat te nemen als muizenverdelger?

Een kat kan een ontzettend leuk huisdier zijn! Mocht u de kat in huis willen nemen als muizenverdelger, dan zult u minder tevreden zijn over uw nieuwe huisgenoot. Een kat leeft voornamelijk buiten, waar het jaagt op muizen en kleine vogeltjes. De kans dat een kat een muis binnen uw woning vangt is zodoende erg klein. Daarbij zijn muizen bang voor mensen en katten, waardoor zij zich het merendeel van de dag zullen verstoppen. Wanneer zij tussen uw muren of vloeren leven zijn muizen eveneens niet door katten te vangen.

Hoe snel kunnen muizen zich voortplanten?

Een van de nadelen aan de muizen die binnen uw woning leven is het feit dat deze muizen zich razendsnel en het hele jaar door voort kunnen blijven planten. Dit maakt het erg lastig om muizen te bestrijden. Wanneer er immers muizen in leven blijven is de kans groot dat zij zich al snel weer voortplanten, waardoor het bestrijden van de muizen nauwelijks effect heeft gehad. De Bestrijdingsbrigade beschikt over effectieve bestrijdingsmethodes om muizen uit uw woning te bestrijden. Samen speuren we naar de plekken waar de muizen zich ophouden, om vervolgens voor een passende oplossing te zorgen.

Wat voor schade kunnen muizen aanbrengen?

Er zijn twee belangrijke redenen om muizen uit uw woning te bestrijden: ze kunnen ziektes bij uw woning mee naar binnen nemen en ze kunnen voor een ernstige schade aan uw woning zorgen. Muizen zijn knaagdieren, waardoor ze overal aan zullen knagen binnen uw huis. Denk aan het isolatiemateriaal tussen uw muren, houten plinten of latjes in uw zolderruimtes, houten meubelstukken, enzovoorts. Deze schade wordt in veel gevallen niet door uw verzekeraar vergoed, wat het belangrijk maakt om de muizen zo snel mogelijk te laten bestrijden. De Bestrijdingsbrigade kan u hierbij helpen!

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.