✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Muizen bestrijden

Zoek op uw plaats

Muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Muizen vormen voor veel mensen een ware plaag in huis. Gelukkig is het mogelijk om muizen op een effectieve manier te bestrijden. De aangesloten bestrijders van De Bestrijdingsbrigade is gespecialiseerd in het effectief bestrijden van muizen in huis, in bedrijfspanden en in de horeca. Muizen komen in heel Nederland voor en veroorzaken regelmatig overlast. Ze beschadigen uw woning, inboedel of tuin en zorgen voor stankoverlast. Daarom is het belangrijk om de muizen aan te pakken.

 

Er zijn verschillende soorten muizen, maar in woningen is de huismuis het meest voorkomend. Muizen bestrijden is niet altijd eenvoudig. Ze zijn erg schuw, klein en razendsnel. Heeft u last van muizen? Dan is het belangrijk om de muizenplaag in huis zo snel mogelijk aan te pakken. Zo voorkomt u schade en stank in huis. Onze specialisten staan voor u klaar om professioneel muizen te bestrijden. Daarnaast geven we handige tips voor het bestrijden van muizen.

 

Wat zijn de signalen van muizen in huis?

Hoe weet u of u te maken heeft met muizen in huis? Onderstaand zetten wij de belangrijkste signalen voor u op een rij:

 

 • Muizenkeutels: muizen hebben langwerpige, vrij kleine en zwart gekleurde uitwerpselen. Deze uitwerpselen wijken sterk af van die van andere dieren.

 

 • Tikkend geluid in de avond: muizen zijn voornamelijk actief in de avonduren. Een tikkend geluid tegen uw plafond, vloer of muren, kan op de aanwezigheid van muizen duiden.

 

 • Wegschietende muis: wanneer u in de tuin aan het wieden bent, kan er bijvoorbeeld plotseling iets wegschieten. Dit zou een muis kunnen zijn die zich had verstopt.

 

 • Krassende geluiden: krassende geluiden kunnen opspelen als de muis op zoek is naar voedsel. Dit is vooral ’s avonds en ’s ochtends.

 

 • Sterke onaangename geur: muizen kunnen voor een uiterst vervelende geur in de ruimtes van uw woning zorgen. De geur van hun urine wordt toegepast bij het afbakenen van hun territorium. U herkent de geur van urine aan iets wat sterk op ammoniak lijkt.

 

 • Knaagschade: muizen knagen vaak aan meubels, plinten en plastic. Maar ook soms aan elektrische kabels, wat schade aan apparaten veroorzaakt, of in het ergste geval zelfs brand.

 

 • Nesten met jonge muizen: wanneer de muizen net jongen hebben gekregen, kunt u deze jongen aantreffen in een nest van de muizen. Deze nesten zitten op goed verstopte plekken in huis.

 

 • Piepende geluiden: met name jonge muizen kunnen na verloop van tijd een piepend geluid generen. Dit geluid maken zij bijvoorbeeld op het moment dat ze eten nodig hebben.

 

 • Buiksmeer: vaak leggen muizen een route meerdere keren af. Hierdoor blijven er soms sporen achter doordat het buikje over de vloer heen gaat.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

 • Landelijke dekking
 • Klantgerichte oplossing
 • Bestrijding & preventie
 • Innovatief
 • Flexibel & betrokken
 • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Hoe kan ik muizen in huis bestrijden?

De Bestrijdingsbrigade haar aangesloten bestrijders zijn specialist als het gaat om muizen bestrijden. Ze hebben daarom de beste methodes om muizen in huis te bestrijden samengesteld. Om muizen te bestrijden in huis kunt u het beste de volgende methodes gebruiken:

 

Muizen bestrijden met muizenvallen

muizenval

Muizen bestrijden kan op verschillende manieren. Een van de meest gebruikte methodes is natuurlijk het vangen van muizen met muizenvallen. Iedereen denkt dat het gemakkelijk is om deze vallen te plaatsen, maar dat is het echter niet. Het is belangrijk om de muizenvallen strategisch te plaatsen. Denk bijvoorbeeld eraan dat ze niet bereikbaar mogen zijn voor kleine kinderen en/of huisdieren.

 

Hoe kunt u het beste deze muizenvallen plaatsen? Als eerste zoekt u naar sporen die zijn achtergelaten door de muizen zoals buiksmeer, poep of urine. Mocht dit niet gevonden zijn dan is er een algemeen kenmerk dat muizen zich graag langs de muren en wanden verplaatsen.

 

Een muizenval is een erg populair bestrijdingsmiddel aangezien het vrij simpel is. Maar muizen bestrijden met een muizenval heeft ook een aantal nadelen:

 

Eén muis per val
Onhygiënisch
Gevaarlijk met kleine kinderen
Gevaarlijk met huisdieren
Dieronvriendelijk
Dagelijkse controle nodig

 

Muizen levend vangen met een diervriendelijke muizenval

Diervriendelijke muizenval

Het is mogelijk om muizen levend te vangen met een diervriendelijke muizenval. Er zijn vallen beschikbaar waar de muis in loopt, waarna de toegang van de kooi wordt afgesloten. De muis kan er dan niet meer uit en kan zo buiten worden losgelaten.

 

Als er gebruik wordt gemaakt van een diervriendelijke muizenval dient deze wel in de gaten gehouden te worden, anders sterft de muis alsnog. Onze bestrijders werken niet altijd met deze methode.

Zelf een muizenval maken

Wil je een muis vangen maar geen bestrijder inschakelen en ook geen muizenval willen kopen? Dan komt het voor dat mensen zelf een muizenval maken. Zo bijvoorbeeld een muizen lijmplank, hierbij word er lijm op een plank gesmeerd en iets lekkers bij gelegd. De bedoeling is dan dat het diertje vast blijft zitten aan de muizen lijmplank. Dit is vaak lastig uit te voeren omdat de lijm van de muizen lijmplank dan al te snel hard wordt, daarnaast is het ook geen ethische manier om een muis te vangen.

Muizengif strooien om muizen te bestrijden

muizengifEen andere optie om muizen te bestrijden is om muizengif te laten strooien door onze ongediertebestrijders. Muizengif is zeer effectief doordat de muizen het vaak meenemen naar hun nest en ook aan de jongen voeren. Hierdoor worden niet alleen de mobiele muizen getroffen, maar ook het hele nest. Bij muizen bestrijden is dit de meest effectieve manier om een grotere muizenplaag uit te roeien.

 

Zorg er hierbij voor dat u niet zomaar wat gif strooit, aangezien dit erg gevaarlijk kan zijn voor uw kinderen en/of huisdieren. Zorg dat u zeker weet waar de muizen zich bevinden (maak eventueel een voerplaats en controleer of hiervan gegeten wordt). Strooi daarna daar het gif en houdt kinderen en huisdieren daar weg.

 

Gaat u toch liever niet zelf aan de slag met muizen bestrijden met gif (wat erg verstandig is), dan helpen wij u graag. De Bestrijdingsbrigade zorgt ervoor dat u binnen de kortste keren verlost bent van de muizen.

 

Effectief muizen verjagen

Het effectief verjagen van muizen is een klus op zichzelf. Muizen komen zeer eenvoudig een woning binnen, maar ze laten zichzelf moeilijk vangen. Maar hoe krijgt u ze weer weg?

 

Muizen verjagen met geur

Muizen houden absoluut niet van de geuren eucalyptus en munt. Een beetje geurende olie en een waxinelichtje zorgen ervoor dat deze geur snel wordt verspreid door de ruimte. Hierdoor zullen de knaagdieren zich niet zo snel meer laten zien. In sommige gevallen jaagt u ze zelfs helemaal weg met deze geuren.

 

Muizen verjagen met geluid

Veel mensen denken dat het mogelijk is om muizen te verjagen met geluid. Het gaat hier om het verjagen van muizen met ultrasone geluiden. Onderzoek wijst echter uit dat het middel niet heel effectief is. Bovendien kunnen mensen met een goed gehoor (vaak jongere mensen) en huisdieren de hoge tonen van het ultrasone geluid goed horen en veel hinder ondervinden. De Bestrijdingsbrigade werkt daarom niet altijd met deze methode.

 

Hoe kan ik muizen overlast voorkomen?

Voor muizen zijn er twee redenen om bij uw woning naar binnen te komen. Ze gaan op zoek naar een plek om zich te verstoppen en proberen eten te vinden om zich te voeden. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus vandaar onderstaand 12 tips om muizen overlast te voorkomen. Zo kunt u voorkomen dat u uiteindelijk de muizen bestrijden moet.

muizen bestrijden

 

1. Bewaar geen oud papier
2. Gooi geen etensresten buiten weg
3. Maak vuilniszakken goed dicht
4. Dicht ventilatie openingen met roostertjes
5. Zorg dat er geen openingen zijn in kruipruimtes
6. Laat geen vieze vaat slingeren
7. Zorg ervoor dat vogelvoer goed is afgesloten
8. Laat niets van etensresten achter
9. Bewaar eten in afgesloten bakjes
10. Zorg voor dichte kieren en gaten in muren
11. Doorvoeren van leidingen dichtmaken
12. Kijk zo nu en dan achter keukenkastjes

 

Lees hier meer over het voorkomen van muizen..

 

Waarom een ongediertebestrijder inhuren?

Mocht u met de handen in het haar zitten en niet van de muizenplaag af komen, schakel dan een professionele muizenbestrijder in. Zij hebben veel ervaring met muizen bestrijden en voorkomen van muizenplagen, waardoor u voorgoed van uw muizenplaag af bent. Ook voorzien zij u van persoonlijke tips om de kans op terugkeer van de muizenplaag zo klein mogelijk te houden.

 

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van muizen?

De kosten voor muizen bestrijden hangt af van een aantal factoren. De Bestrijdingsbrigade kijkt naar de onderstaande factoren bij het berekenen van de kosten:

 

 • Om hoeveel muizen gaat het?
 • Om wat voor soort muis gaat het? (Heeft u geen idee, kijk dan op deze pagina.)
 • Wat is er nodig om deze muizen te bestrijden? (Muizenval, muizengif etc.)
 • Waar bevinden de muizen zich? (Locatie)
 • Wat is de ernst van de situatie?
 • Hoelang zullen onze aangesloten bestrijders bezig zijn met het bestrijden?
 • Zijn er maatregelen nodig met betrekking tot preventie? (Aanpassingen aan uw huis/pand)

 

Heeft u direct onze aangesloten bestrijders hun hulp nodig? Zij staan graag voor u klaar voor het bestrijden van verschillende soorten ongedierte, zoals muizen, wespen, zilvervisjes of mieren! Neem direct contact op met De Bestrijdingsbrigade, specialist in ongediertebestrijding!

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Muizen bestrijden Infographic De Bestrijdingsbrigade

Veelgestelde vragen over muizen: 

Gaan muizen na de winter vanzelf weer naar buiten?

Nee, het is niet zo dat muizen na de winter naar buiten trekken als het buiten weer warmer begint te worden. Ook in de zomer treft u vaak muizenkeutels in huis aan, hoort u een zacht getik of vindt u beknaagde zakjes voedsel in huis. Daarom is het belangrijk om ook in de zomer actief muizen te bestrijden, om schade aan uw woning of het verspreiden van ziektes in huis tegen te gaan.

 

De Bestrijdingsbrigade staat voor u klaar met aangesloten bestrijders om u hier hulp bij te bieden. Zelf aan de slag? Met muizenvallen kunt u zelf proberen muizen te bestrijden.

Als muizen bestreden worden, gaat dat dan niet stinken?

Nee, wanneer u De Bestrijdingsbrigade inschakelt voor het bestrijden van muizen in uw woning, zorgen wij dat dode muizen direct uit uw woning verwijderd worden. Zo voorkomen we dat de dode muizen te lang blijven liggen en voor een nare stank in uw woning kunnen zorgen.

 

Mocht u zelf proberen muizen te bestrijden met muizenvallen, is het erg belangrijk om regelmatig te controleren of de muizenvallen gevuld zijn. Mocht dit het geval zijn, dan dient u de dode muizen zo snel mogelijk uit uw woning te verwijderen.

Brengen muizen en ratten ziektes met zich mee?

Ja, helaas is het mogelijk dat muizen en ratten ziektes bij uw woning naar binnen nemen. Muizen en ratten kruipen overal waar ze kunnen, waardoor ze veel bacteriën bij zich dragen. Een deel van deze bacteriën blijft in uw woning achter en zorgen voor ziektes bij gezinsleden met een verlaagde weerstand.

 

We raden aan de muizen zo snel mogelijk uit uw woning te bestrijden. Zo voorkomt u dat u of uw gezinsleden te maken krijgen met ziektes.

Muizengif, hoe giftig is dit spul precies?

Mensen die zelf muizen willen bestrijden kunnen kiezen tussen muizengif en muizenvallen. Beide bestrijdingsmiddelen zijn verre van milieu- en diervriendelijk. Muizengif maakt de muizen ziek, waardoor ze na verloop van tijd zullen sterven.

 

Het nadeel aan muizengif is dat u nooit precies weet waar de dode muizen zich bevinden. Daarbij is muizengif schadelijk voor uw eigen gezondheid en die van uw gezinsleden en huisdieren. Bij de inname van muizengif is het slim om direct contact op te nemen met een huisarts. Uw huisarts kan u meer vertellen over wat u het beste kunt doen.

Is het een aanrader om een kat te nemen als muizenverdelger?

Een kat is een ontzettend leuk huisdier! Mocht u de kat in huis willen nemen als muizenverdelger, dan zult u minder tevreden zijn over uw nieuwe huisgenoot. Een kat leeft voornamelijk buiten, waar het jaagt op muizen en kleine vogeltjes. De kans dat een kat een muis binnen uw woning vangt is zodoende erg klein.

 

Daarbij zijn muizen bang voor mensen en katten, waardoor zij zich het merendeel van de dag zullen verstoppen. Wanneer zij tussen uw muren of vloeren leven zijn muizen eveneens niet door katten te vangen.

Hoe snel kunnen muizen zich voortplanten?

Een van de nadelen aan muizen is dat ze zich razendsnel en het hele jaar door voort blijven planten. Dit maakt het erg lastig om muizen te bestrijden. Wanneer er namelijk muizen in leven blijven is de kans groot dat zij zich al snel weer voortplanten, waardoor het bestrijden van de muizen nauwelijks effect heeft gehad.

 

De Bestrijdingsbrigade beschikt over effectieve bestrijdingsmethodes om muizen uit uw woning te bestrijden. Samen speuren we naar de plekken waar de muizen zich ophouden, om vervolgens voor een passende oplossing te zorgen.

Wat voor schade kunnen muizen aanbrengen?

Muizen zijn erg schadelijk: ze brengen ziektes bij uw woning mee naar binnen en ze zorgen voor een ernstige schade aan uw woning. Muizen zijn knaagdieren, waardoor ze overal aan knagen binnen uw huis. Denk aan het isolatiemateriaal tussen uw muren, houten plinten of latjes in uw zolderruimtes of houten meubelstukken.

 

Deze schade wordt in veel gevallen niet door uw verzekeraar vergoed, daarom is het erg belangrijk om de muizen zo snel mogelijk te laten bestrijden. De Bestrijdingsbrigade helpt u hier graag bij!

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.