✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van mollen?

Zoek op uw plaats

Mollenklem

Een mollenklem is een zeer effectieve manier om gemakkelijk en snel van een heersende mollenplaag af te komen. De klem wordt in een mollengang geplaatst, de mol loopt in de klem, de klem slaat dicht en de mol legt het loodje. Dat is in een notendop de werking van een mollenklem.

 

Is het echt zo eenvoudig?

Helaas is het in de praktijk niet zo eenvoudig als het nu klinkt. In werkelijkheid is het bijvoorbeeld al een hele klus om de gangen van de mol op te zoeken. Dat is nodig omdat de mollenklem in die gangen wordt geplaatst.

 

Je kunt een mollengang vinden door tussen twee molshopen te spitten tot je een gang tegenkomt. Probeer hierbij voorzichtig te werk te gaan en zo min mogelijk van de gang kapot te maken. Wanneer de gang teveel beschadigd is of naar mensen ruikt, zal de mol eieren voor zijn geld kiezen en de gang niet meer gebruiken. Bij een kleine beschadiging zal de mol de gang weer open proberen te graven (zijn gangen storten wel vaker in) en loopt hij zo de klem in.

 

Het is zaak regelmatig te controleren of je een mol in de klem hebt gevangen. Zo voorkom je allereerst dat je sterk ontbindende mollen moet opgraven (wat een vies klusje is) en kun je de klem weer snel legen en eventuele resterende mollen vangen. Zo weet je zeker dat je het gros van de mollenpopulatie kunt vangen en de kans op achterblijvers zo gering mogelijk is. Je bent dan het langst van de mollen af.

Ga terug naar:

 

 

Lees meer over:

 

Ongediertebestrijding
Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.