✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van mollen?

Zoek op uw plaats

Mollen vangen

Mollen hebben behalve diverse voordelen ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is wellicht dat ze molshopen achterlaten. Voor veel mensen is dat dan ook dé reden om van mollen af te willen. Het mollen vangen is een tijdrovende klus waarbij de mol levend wordt gevangen en dus niet gedood wordt. We leggen in dit artikel uit hoe dat in zijn werk gaat.

 

Vangen, verjagen of bestrijden?

Je kunt op drie manieren van mollen af komen. Allereerst kun je ze verjagen (door met hoge geluiden te werken of bepaalde geurende planten in de tuin te planten), je kunt ze bestrijden (met behulp van mollenklemmen), maar je kunt ze ook vangen. Dit artikel gaat over de laatste manier.

 

Het vangen van mollen gaat met behulp van een koker. Deze koker wordt in de gang van de mol geplaatst. De mol zal tijdens zijn zoektocht naar eten door de gangen lopen en daar in de koker belanden. De koker sluit vervolgens en de mol zit gevangen. Het is nu aan de eigenaar van het gazon om de koker op te graven en de mol elders vrij te laten. Denk daar dus wel goed aan. Mocht je geen zin hebben om telkens te controleren of je al een mol gevangen hebt, dan kun je wellicht beter een klem plaatsen. De mol is dan op slag dood en hoeft niet onnodig veel te lijden tot hij verhongerd is in een koker.

 

Het voordeel van een koker is dat het vangen van de mol diervriendelijk is. De mol is in essentie een nuttig dier en het is daarom niet altijd nodig om een mol te doden.

Ga terug naar:

 

 

Lees meer over:

 

Ongediertebestrijding
Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.