✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van mollen?

Zoek op uw plaats

Een omgeploegd gazon? Mollen bestrijden is de oplossing!

Heeft u momenteel last van een compleet omgeploegd gazon? De kans is erg groot dat u mollen in de tuin heeft. Door de gangen die mollen onder de grond creëren zal uw gazon gaan hobbelen. Deze gangen storten namelijk in als u over het gazon loopt. Mollen bestrijden is een klus die u vanzelfsprekend aan de aangesloten experts van De Bestrijdingsbrigade kunt uitbesteden. Mollen bestrijden is voor de aangesloten bestrijders een relatief eenvoudige klus, omdat zij over de juiste middelen beschikken om mollen te bestrijden. Naast mollenklemmen kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van carbid, waarmee de mollen vrij snel uit uw tuin zullen verdwijnen.

 

Mollen bestrijden met mollenklemmen

Mollen bestrijdenOp internet vindt u vele filmpjes om mollen te bestrijden met mollenklemmen. Wij raden aan om dit niet zelf te doen, maar om de klemmen door onze aangesloten bestrijders te laten plaatsen. Om de mollenklem te kunnen plaatsen scheppen wij een molshoop weg, zonder de gangen onder de molshoop aan te passen. Vervolgens plaatsen wij de klem in de gang en bedekken wij deze met wat aarde. Als de mol in de val loopt, kan hij bestreden worden.

 

Andere vormen van mollenbestrijding

Naast de traditionele mollenklemmen kunt u ook voor verschillende andere vormen van mollenbestrijding kiezen. Mollen bestrijden kan bijvoorbeeld ook met carbid of met Solar mollenverjagers. De Solar mollerverjagers zijn duurder dan de mollenklemmen, maar zijn eenvoudiger in gebruik. Onze specialisten vertellen u graag meer over deze moderne methodes om mollen te bestrijden in uw tuin. Vaak is het bestrijden van mollen niet voldoende om de mollen een jaar later opnieuw uit de tuin te weren.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Wat eten mollen?

Van mollen bestaat een beetje het cliché beeld dat ze enkel wormen eten, en verder eigenlijk niets. Maar in hoeverre is dat beeld juist? Hier bespreken we wat een mol precies elke dag eet.

Mollen eten vrijwel alles wat ze tegenkomen. Ze worden ook wel eens de ondergrondse varkens genoemd. Het dieet van een mol bestaat inderdaad voornamelijk uit wormen. Hij eet echter niet enkel regenwormen, maar ook andere dieren die hij tegenkomt. Het gaat dan voornamelijk om kleine dieren zoals insecten en larven daarvan. Een mol kan echter ook nog wel eens een muis vangen, al is dat een redelijk uitzonderlijke gebeurtenis als het zover komt.

De mol bewaart gevangen wormen om in de winter nog voldoende voedsel te hebben om in leven te blijven. Hij bijt de wormen op de juiste plaats om hun zenuwstelsel lam te leggen, waarna ze niet meer kunnen bewegen maar wel nog enige tijd in leven blijven. In de winter zal de mol de gevangen wormen opeten. Zo heeft hij in de winter nog voldoende voedsel om het tot na de winter vol te houden.

 

Hoe kun je het beste mollen verjagen?

Er zijn diverse manieren om mollen te verjagen. Mollen verjagen is een precies klusje en niet altijd even gemakkelijk. De mollen hebben zeer goede zintuigen en laten zich dan ook niet gemakkelijk vangen. Ze gebruiken al hun zintuigen en zullen bij het minste of geringste onraad vluchten en zich een paar uur of soms zelfs een paar dagen schuil houden. Maar hoe kun je dan het beste mollen verjagen?

 

Mollen verjagen met geur

Een manier om mollen te verjagen, is door gebruik te maken van geur. Mollen hebben hun reukorgaan nodig bij het jagen op hun voedsel en hebben daardoor een zeer goed ontwikkelde neus. Hierdoor is de mol gevoelig voor sterk geurende planten en zal hij planten met een geur die hem niet aanstaan sneller mijden. Wanneer die planten in een tuin staan, zal hij dus liever naar elders trekken, op zoek naar een andere tuin.

 

Er zijn twee planten die redelijk goed lijken te werken als het gaat om het verjagen van mollen. Het gaat dan om de Keizerskroon en de Kruisbladwolfsmelk. Merk wel op dat deze manier van verjagen niet altijd even goed werkt. De geur komt niet altijd even goed over en niet elke mol verdraagt die geur even slecht.

 

Mol

Mollen in de tuin

Mollen zijn zeer onwelkome dieren in de meeste tuinen. Ze komen zomaar in de tuin opdoemen en zijn te herkennen aan de grote molshopen die ze zonder moeite achterlaten. Het anders zo strak ogende gazon is direct verpest en het duurt doorgaans even voordat het gazon er weer mooi uitziet. Maar hoe kom je nu zo snel mogelijk af van mollen in de tuin? We geven enkele tips.

 

Allereerst is het zaak om de molshopen zo snel mogelijk plat te trappen. Je kunt daaraan zien hoe actief de mol is. Misschien is de mol al gevlucht en misschien gaat het wel om meerdere mollen. Wanneer er binnen korte tijd opnieuw een molshoop opdoemt (vaak op dezelfde plek als de plat gemaakte molshopen) dan is er in ieder geval nog een mol aanwezig. Wanneer er geen hopen meer opdoemen, zal de mol verdwenen zijn en is het niet nodig om verdere maatregelen te treffen. Vervolgens kun je een mollenklem in een van de gangen van de mol plaatsen. Je vindt de gang door een lijn te trekken tussen twee dichtbij gelegen molshopen.

 

Waarom maken mollen molshopen?

Mollen zijn nuttige dieren en we zouden wellicht niet zo’n hekel aan de dieren hebben als ze niet van die vervelende hopen zouden maken. Maar waarom maken mollen eigenlijk molshopen?

 

Mollen Bestrijden

De molshopen zijn niets meer dan resten overgebleven grond van het graven van ondergrondse gangen. Een mol leeft ondergronds en ook al past hij prima in de handpalm, hij is toch fors genoeg om redelijk grote gangen te moeten graven om zich er goed doorheen te kunnen bewegen. De mol graaft gangen om een goede plek te maken om er te wonen. Tijdens het graven komt hij tal van dieren tegen, zoals wormen, insecten en larven. Het graven is dus tegelijkertijd een zoektocht naar voedsel. De grond die zich op de plaats bevond waar een gang moet komen, is overbodig en moet dus opgeruimd worden. Een deel van de grond kan de mol kwijt door de wanden van de tunnels steviger te maken. Hierdoor verstevigt de mol direct de gangen en verkleint hij de kans op instorting. De grond die dan nog overblijft moet naar boven worden gebracht, en vormt daar een molshoop.

 

Schakel een ongediertebestrijder in

Heeft u last van mollen, muizen, ratten zilvervisjes, bedwantsen of een wespennest? Schakel dan direct een aangesloten expert van De Bestrijdingsbrigade in om uw probleem te verhelpen.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De aangesloten expert van De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.