✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van mieren?

Zoek op uw plaats

Mieren bestrijden in en rondom uw woning

In vrijwel iedere tuin komen mieren voor! Veel mensen hebben een hekel aan deze kleine, zwarte beestjes. De mieren zijn vaak bepaald niet bang voor mensen en hebben er dan ook geen moeite mee om bij uw been of arm omhoog te kruipen. Hoewel de meeste mieren weinig kwaad kunnen, zijn er mieren die u een venijnige steek kunnen geven. Deze mieren leven echter voornamelijk in bosrijke omgevingen en niet in particuliere tuinen. Mieren bestrijden wordt aan te raden, wanneer de mieren zich ook steeds vaker binnen uw woning vertonen. Het is geen fris idee, dat deze zwarte beestjes door uw keuken of woonkamer kruipen. Daarbij kunnen de diertjes verschillende bacteriën met zich meedragen en deze achterlaten op uw etenswaren. Iets wat u logischerwijs maar al te graag voorkomt!

Om mieren bestrijden op een efficiënte wijze aan te kunnen pakken, is het verstandig om vooraf informatie in te winnen. Welke soorten mieren komen in Nederland voor? Waar treft u de mieren in huis?  Zo kunt u voor een heel doelgerichte aanpak zorgen tegen mieren.

 

Verschillende soorten mieren

mieren bestrijdenMieren komen in verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de kleine zwarte mieren op de grond en iets grotere beestjes met vleugels. Deze vliegende mieren kunnen relatief grote afstanden afleggen door uw woning of tuin. In de basis lijken de mieren sterk op elkaar en verschillen zij voornamelijk in hun formaat. Soms zijn er kleine kleurverschillen op te merken. Zoek in het bos bijvoorbeeld eens naar de rode bosmier, die sterk afwijkt van de zwarte mieren rond uw woning.

Deze zwarte mier draagt officieel de naam tuinmier. Het is echter niet de enige mier die u in de tuin tegen zal komen. Zoek bijvoorbeeld ook eens naar een kale bosmier, een faraomier, een steekmier of een zwarte zaadmier. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, kan de steekmier u een venijnige pijn bezorgen. Het is echter niet gevaarlijk, wanneer een mier u steekt.

 

Mieren in huis veroorzaken overlast

De mieren leven voornamelijk buiten uw woning. Hier bouwen ze bijvoorbeeld tussen de stenen van uw terras een klein hol. U herkent deze hollen aan de grote toe- en uitstroom van mieren naar deze plek. Wanneer er kleine gaten en kieren in uw muren of tussen uw kozijnen zitten, kunnen de mieren geneigd zijn om naar binnen te trekken. In uw woning valt vaak immers meer voeding te vinden voor de mieren, dan op uw terras of veranda. Een paar kruimeltjes op de grond zijn al voldoende om de mieren aan te trekken.

Een losse mier in huis is eenvoudig te bestrijden. Mieren bestrijden doet u in zo’n geval door de mier dood te drukken met uw vinger, of door deze op te zuigen. Zorg er hierbij wel voor, dat u de zak van uw zuiger leegt. De kans bestaat dat de mier uit deze zak kruipt, als het beestje nog in leven is.

 

Hoe voorkom ik mieren in huis?

Er zijn twee belangrijke manieren om mieren in huis te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld allereerst voor, dat de gaten in uw muren gedicht worden. De gaten kunnen het gevolg zijn van een voeg die los is komen te zitten. Ook kunnen er kieren voorkomen tussen het kozijn en uw muur. Deze gaten zijn op te vullen met kit of pur. Naast het dichten van deze gaten en kieren, is het belangrijk om uw woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de mieren. Dat betekent dat het raadzaam is om de vloer regelmatig schoon te vegen. Kleine broodkruimels dient u bijvoorbeeld op te zuigen, de zak van uw afvalemmer dient tijdig naar buiten te worden gebracht, enzovoorts. Laat een afvalzak nooit buiten de container staan! Niet alleen trekt zo’n vuilniszak mieren aan. Ook andere ongediertesoorten, zoals muizen en ratten, zullen richting uw woning trekken.

 

Herkennen van een mierenplaag

Een mierenplaag herkennen is vaak niet moeilijk! Ieder werd al beschreven dat u bij een mierenplaag een groot aantal mieren naar en vanuit een holletje onder de grond zal zien lopen. Vaak heeft het geen zin om zo’n holletje af te dekken met wat zand. De mieren zijn sterk genoeg om een nieuwe opening te graven. Ook herkent u een mierenplaag aan een groot aantal vliegende mieren rond uw terras of veranda.

In huis kunt u een mierenplaag opmerken door een groot aantal zwarte mieren op dezelfde plek. Dit kan een heel onhygiënische uitstraling aan uw ruimtes geven. Mieren bestrijden is om die reden noodzakelijk! Vaak valt de ophoping van mieren te verklaren door het feit, dat mieren in huis geen verstopplek hebben. Hierdoor ontstaat een ophoping op de plek waar mieren weer richting uw muur trekken om zich te verstoppen.

mierenplaagZelf mieren bestrijden

Mieren bestrijden binnen en buiten uw woning kan op verschillende manieren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om (preventief) een lokdoosje in de vensterbank en op uw terras te gebruiken. Een lokdoosje bevat een bepaald middel, wat de mieren aan kan trekken. Als een mier eenmaal in het lokdoosje is gekropen, zal deze hier niet weer uit weten te komen. Op deze manier kunt u de mieren bestrijden. Een alternatief is het gebruik van kokend water. Laat het water in uw waterkoker koken en giet het water vervolgens over het hol van de mieren op uw terras. De mieren zullen direct gedood worden door het hete water.

In huis is het gebruik van kokend water onverstandig. Het kan gevaarlijk zijn en daarbij voor vochtplekken zorgen. U kunt in dit geval een chemische spray gebruiken. Houd er rekening mee dat ook het gebruik van zo’n spray niet zonder gezondheidsrisico’s is. De Bestrijdingsbrigade helpt u graag met een betere oplossing bij mieren bestrijden!

 

Werkwijze van De Bestrijdingsbrigade

Onze ongediertebestrijders beschikken over verschillende alternatieve hulpmiddelen die de bestrijding van mieren mogelijk maken. Wij zoeken niet alleen naar het hol van de mieren, maar kijken ook op welke plekken zij hun eitjes hebben achtergelaten. Op deze manier kan voor een veel efficiëntere oplossing worden gezorgd, dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan met gif of kokend water. Daarbij kunnen we u adviseren over strategische plekken om de lokdoosjes tegen mieren te plaatsen. De kans op een nieuwe mierenplaag wordt hierdoor kleiner.

Heeft u ook te maken met mieren in huis of rondom uw woning? Laat mieren bestrijden door De Bestrijdingsbrigade! Wij komen graag bij u langs, om u van passende hulp te voorzien. Samen zoeken we naar een oplossing om de mierenplaag te verhelpen.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding
Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?