De juiste manier om bedwantsen te laten bestrijden

De juiste manier om bedwantsen te bestrijden

De juiste manier om bedwantsen te laten bestrijden

Bedwantsen, bed bugs of wandluizen. Het zijn insecten die meestal in bedden gevonden worden en zich daar voeden met het bloed van slapende mensen. De bedwantsen zijn de laatste jaren aan een wederopstanding bezig. Ook in Nederland en België worden de parasieten steeds vaker in huizen aangetroffen. Een gevolg hiervan is dat bedwantsen bestrijden een taak is waar ongediertebestrijding diensten regelmatig voor worden opgeroepen. De hulp van een professionele ongediertebestrijding bij het bestrijden van bedwantsen is ook noodzakelijk om van de bloedzuigende insecten af te komen. Bed bugs zijn zeer moeilijk te bestrijden en blijven terugkomen als de bestrijding niet goed wordt uitgevoerd. De juiste manier om bedwantsen te bestrijden kan je lezen in deze handleiding.

 

Hoe kan je bedwantsen herkennen

De eerste stap in het bestrijden van deze ongediertesoort is de aanwezigheid van bedwantsen herkennen. Dit is nog niet zo makkelijk want de bed bugs zijn super klein en met het blote oog nauwelijks te zien. Het herkennen van bedwantsen wordt nog eens bemoeilijkt door het feit dat zij zich overdag vaak schuilhouden. Pas in de nacht worden de insecten actief en voeden zich dan het liefst met het bloed van slapende mensen. Om deze reden zijn de parasieten meestal in bedden te vinden. Deze geprefereerde leefomgeving is ook waar de bedwantsen of bed bugs hun naam aan te danken hebben. De aanwezigheid van bedwantsen herkennen wordt door hun schichtigheid meestal gedaan door het zien van de symptomen die hun beten achterlaten op de huid. Dit zijn rode bultjes die erg jeukerig aanvoelen en vaak in een rij dicht bij elkaar zitten. In de meeste gevallen prefereren de beestjes om mensen op hun benen te bijten.

 

Opkomst en verspreiding van bedwantsen

Halverwege de vorige eeuw werd eigenlijk aangenomen dat het bedwantsen bestrijden had geleid tot de uitroeiing van het ongedierte in Europa en Noord-Amerika. De twee continenten die ook wel bekend staan als de westerse wereld. Het bedwantsen bestrijden werd in die tijd met agressieve middelen gedaan zoals blauwzuur en DDT. Tegenwoordig is het gebruik van deze bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan omdat zij grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Sinds het begin van de 20ste eeuw lijkt de opkomst en verspreiding van bedwantsen weer terug ingezet. In 2010 werd nog bekend gemaakt dat in New York sprake was van een ware bedwantsenplaag. Dit probleem is nog altijd niet helemaal opgelost en ook andere grote steden in de wereld hebben nu met de opkomst van bedwantsen te maken. De bed bugs liften mee in de bagage van reizigers en verspreiden zich zo steeds naar nieuwe locaties.

 

Wat te doen na signalering van de insecten

Na het signaleren van de bedwantsen in huis is het belangrijk om meteen in actie te komen. Dit is natuurlijk vanzelfsprekend want u wilt niet nog een nacht de bed bugs uw bloed laten zuigen. De juiste manier van bedwantsen bestrijden bestaat dan ook uit het direct bellen van een ongediertebestrijding. U kunt zelf ook de insecten uit uw beddengoed krijgen door deze op een temperatuur boven de 60 graden te wassen. De bestrijding van bedwantsen is daarmee echter nog niet volbracht. Elders in de kamer zullen meer bedwantsen zich op plekken verborgen houden. Vaak hebben zij ook eitjes gelegd die later uitkomen waardoor het probleem weer opnieuw zal beginnen.

 

Bedbug

Bedwantsen, ook wel bedbugs genoemd, zorgen voor vervelende irritatie van de huid.

 

Bedwantsen bestrijden met hoge temperaturen

De bedwantsen die actief zijn in uw bed kunt u beste laten bestrijden. De insecten kunnen namelijk niet tegen hoge temperaturen. Door het beddengoed heet te wassen op een temperatuur boven de 60 graden of te laten stomen zal deze weer vrij van bedwantsen zijn. Vaak zijn de lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen echter niet de enige plekken waar zij zich verborgen houden. De bed bugs kunnen op andere plekken in de kamer eitjes leggen of zich overdag verbergen. Bovendien kan u met het dragen van het linnen naar de wasmachine per ongeluk de bedwantsen verder door uw huis verspreiden.

 

Bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen

Naast het wassen of stomen van beddengoed moeten ook bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om bedwantsen te bestrijden. Deze moeten op de plekken gespoten worden waar de insecten zich verborgen kunnen houden. Een ongediertebestrijding die gespecialiseerd is in bedwantsen bestrijden weet precies waar deze plekken zich bevinden. Deze stap in het bestrijden van bedwantsen is absoluut noodzakelijk om de bestrijding op de juiste manier te laten verlopen. Indien de eitjes, larven en verborgen bed bugs niet aangepakt worden zal het probleem gegarandeerd terugkeren.

 

Last van bedwantsen? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade de bedwantsen bestrijden!

 

 

Verkeerde manier van bed bugs bestrijden

Op internet zijn vele manieren te vinden waarop bedwantsen bestrijden kan worden uitgevoerd. Sommige van deze bestrijdingsmethodes zijn echter een compleet verkeerde manier van bed bugs bestrijden. Zo zijn er bijvoorbeeld websites die melden dat bedwantsen niet tegen de geur van munt, lavendel of kruidnagel kunnen. Hoewel hier een kern van waarheid inzit zal u hiermee meestal alleen voor elkaar krijgen dat de beestjes een andere plek in huis zullen opzoeken. Ook moet u voorzichtig zijn met gelijk de lakens van het bed trekken om deze te wassen. Met beide manieren kunt u namelijk ongewild bijdragen aan de verdere verspreiding van de insecten door het huis. Als u zeker wilt weten dat het bedwantsen bestrijden in één keer slaagt, laat u deze taak het beste aan de ongediertebestrijding over.

 

Bestrijden bedwantsen door ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding diensten, zoals De Bestrijdingsbrigade, hebben inmiddels een ruime ervaring met bedwantsen bestrijden opgebouwd. De specialisten in het bestrijden van ongedierte weten precies hoe ze het beste de bed bugs kunnen aanpakken. Omdat zij weten dat de bestrijding van de hardnekkige insecten zeer moeilijk is komen zij meestal meteen in actie. U isoleert zoveel mogelijk de kamer met bedwantsen van de rest van het huis totdat de ongediertebestrijders zijn gearriveerd. Zij nemen vervolgens alle stappen van het succesvol bedwantsen bestrijden voor u uit handen. De eerste stap zal het verwijderen van beddengoed, kleding of meubels zijn waarin de insecten voorkomen om deze te wassen of te stomen. De tweede stap is het spuiten van bestrijdingsmiddelen op plekken waar de bedwantsen zich verborgen kunnen houden of eitjes gelegd kunnen hebben. Om er vervolgens zeker van te zijn dat het bestrijden van bedwantsen gelukt is worden op verschillende plekken lijmvellen geplaatst. Dit is de enige juiste manier om bedwantsen te bestrijden.

 

Heeft u hulp nodig bij het bestrijden van ongedierte? Neem dan contact op met De Bestrijdingsbrigade.Waar kunnen we u van dienst zijn?