28 feb Zilvervisjes beet: Fabel of feit?
Ziet u plots een langwerpig, zilverkleurig beestjes met twee lange antennes over de muur in uw woning lopen? Dan heeft u te maken met een zilvervisje. Dit ongedierte komt vaak in woonhuizen voor. Niet gek ook, want zilvervisjes leven vaak in een vochtige omgeving. Hierdoor duikt het ongedierte vaak op in uw keuken, badkamer, toilet of eventueel uw kelder. Het is haast onmogelijk om niet met deze beestjes in aanraking te komen. Zilvervisjes komen via kleine kieren en naden binnen en dit heeft iedere woning wel. Mensen willen er vaak wat tegen doen. Dit komt voornamelijk doordat er beweerd wordt dat zilvervisje kunnen bijten. Maar is dit eigenlijk wel zo?
Kunnen zilvervisjes bijten?
Zilvervisjes zien er misschien niet bepaald aantrekkelijk uit, maar toch hoef jij er niet bang voor te zijn. Ondanks dat veel mensen het beweren, kunnen zilvervisjes niet bijten. Het ongedierte is zelfs mensenschuw. Zodra jij in de buurt komt van de beestjes, vluchten ze snel weg. Overigens kunnen zilvervisjes ook niet steken. We kunnen dus wel stellen dat het hier gaat om onschuldig ongedierte. De beestjes kunnen namelijk ook geen ziektes overdragen. U kunt zilvervisjes dus gaan bestrijden, maar ze doen in feite nog geen vlieg kwaad.
Wat kan ik doen bij overlast van zilvervisjes?
Ziet u de laatste tijd steeds meer zilvervisjes in uw woning? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Het is immers geen prettig idee wanneer dit ongedierte telkens opduikt in uw keuken of badkamer. Indien u overlast ervaart, kunt u een aantal dingen doen. Begin eerst met het dichten van kieren en naden. Op deze manier maakt u het zilvervisjes lastiger om binnen te komen. Ook kunt u het ongedierte te lijf gaan met insecticide. Dit spuit u op plekken waar het ongedierte veel zit. Zodra zilvervisjes in aanraking komen met het gif, sterven zij. Een laatste middel om het aantal zilvervisjes in huis te beperken is een lijmval. Zodra de zilvervisjes eenmaal in deze val zijn gelopen, kunnen zij er niet meer uit. Wanneer u meerdere vallen plaatst, neemt het aantal zilvervisjes in rap tempo af. Mocht u het zelf niet lukken om de overlast van zilvervisjes te verminderen, dan helpt onze lokale ongediertebestrijder van De Bestrijdingsbrigade u graag!