Wespennest van een meter doorsnee aangetroffen in Rijssen

wespennest van een meter

Wespennest van een meter doorsnee aangetroffen in Rijssen

Langzaam maar zeker wordt het weer warmer in Nederland. Dit betekent ook dat het aantal wespen weer toeneemt. Dit ongedierte komt in ons land namelijk alleen maar voor wanneer het mooi weer is. Wespen huisvesten zich in een zelfgebouwd nest. Mensen houden er vaak geen rekening mee dat een dergelijk nest ook bij hun in de omgeving kan zitten. Dit is echter wel het geval. Zeker wanneer u veel wespen in of rondom uw woning aantreft, kan er maar zo een nest zitten. Onderneemt u niet tijdig actie? Dan kan een wespennest grootste vormen aannemen. Zo werd er in het Overijsselse Rijssen onlangs een wespennest aangetroffen met een doorsnee van meer dan een meter!

Nest onder de dakpannen

Ruud Schoemaker en Lotte Oonk vertellen in het regionale dagblad Tubantia dat zij vorig jaar steeds vaker last hadden van wespen. Zo dook het ongedierte op in hun badkamer. Ook in de logeerkamer kwam het ongedierte echter regelmatig voor. Hierdoor ontstond het vermoeden dat er ergens een wespennest moest zitten. Schoemaker vertelt in de Twentse Courant dat hij het dak op ging en hier een nest ontdekte onder de dakpannen. Hij probeerde het nest eerst zelf te bestrijden, maar dit had geen effect. Daartoe besloot hij een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. In eerste instantie was dit niet succesvol, maar de tweede keer wel. Het stel was verlost van de wespen.

Omvang van het nest pas veel later ontdekt

Nadat de wespen verdwenen waren, dacht het Rijssense stel natuurlijk nooit meer aan het nest. Dit veranderde toen Schoemaker de plafondplaten van de logeerkamer ging verwijderen. In de Twentse Courant vertelt hij dat hij bij de werkzaamheden een aantal dode wespen aantrof. Dat is natuurlijk ook niet zo gek wanneer er een nest onder de dakpannen heeft gezeten. Toen hij de platen stuk voor stuk verwijderde, werd de omvang van het wespennest pas zichtbaar. Het nest had een doorsnee van meer dan een meter!

Wespennest laten verwijderen

Heeft u ook veel last van wespen in of rondom uw woning? Dan is het verstandig een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Wacht hier nooit te lang mee. Doet u dit wel? Dan wordt de overlast door het ongedierte namelijk alleen nog maar groter. Voor u er erg in heeft, kan een wespennest zo plek bieden aan duizenden wespen. Een ongediertebestrijder kan de beestjes uitroeien. Voor hem is het namelijk een fluitje van een cent om het nest te vinden. Heeft hij het nest gevonden? Dan kan hij direct overgaan tot bestrijding van het ongedierte. Wanneer hij alle wespen gedood heeft, kan hij tevens het nest verwijderen.

Tags:


Waar kunnen we u van dienst zijn?