Wespennest onder de dakpannen: wat moet ik doen?

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van een wespennest?

Zoek op uw plaats

Wespennest onder de dakpannen: wat moet ik doen?

Een wespennest onder de dakpannen is niet ongebruikelijk. Dit is één van de plekken waar u de wespen het vaakst zal aantreffen als ze zich in huis nestelen. Dit is natuurlijk een vervelend probleem. Het maakt het huis onveiliger en het tast het huis op lange termijn aan. Het is dus geen optie om het nest gewoon maar te laten zitten wanneer het er eenmaal zit. Daarom is het belangrijk om actie te ondernemen. De vraag is dan alleen welke actie dat moet zijn. Daarom is het belangrijk om de volgende informatie mee te nemen. Aan de hand daarvan weet u precies wat te doen wanneer u een wespennest onder de dakpannen aantreft. Er zijn zaken die zelf te verzorgen zijn. Er zijn ook zaken die een professional moet aanpakken. De volgende stappen zijn hier heel belangrijk in.

 

Ik hoor geluid op zolder: heb ik een wespennest onder de dakpannen?

wespennest onder de dakpannenHoort u geluid op de zolder? Dan is het de moeite waard om te onderzoeken of u een wespennest onder dakpannen heeft. Natuurlijk is het wel belangrijk om onderscheid te maken in de vele soorten geluiden die er zijn. Wat een belangrijk kenmerk is van wespen, is dat deze hout knagen. Daar maken zij onder andere het wespennest onder de dakpannen mee. Knagende geluiden kunnen dus op wespen wijzen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekende zoemende geluiden. Het kan flink lastig zijn om een wespennest op basis van geluid te herkennen. Dat neemt niet weg dat het wel mogelijk is. Is het wel vast te stellen? Of is er op een andere wijze duidelijk te maken dat het om wespen gaat? Dan is het slim wanneer u direct stappen onderneemt. Het aanpakken van het nest kan op twee verschillende manieren. Wel is het belangrijk om eerst één zaak goed duidelijk te maken.

Kan ik een wespennest onder de dakpannen laten zitten?

Is het mogelijk om een nest gewoon te laten zitten? Het korte antwoord op deze vraag is: nee. Het is inderdaad zo dat een wespennest onder de dakpannen maar één jaar gebruikt wordt. Dat geldt voor elk nest. Na gebruik is het nest echter niet op magische wijze ineens verdwenen. Het kan dus nog altijd een risico in de woning zijn. Het is zelfs zo dat de wespen tijdens het bewonen al veel schade aanrichten. Wespen knagen bijvoorbeeld heel veel hout. Bedenk eens wat dit met de constructie van uw woning kan doen. Om die reden is het dus duidelijk dat er snel iets moet gebeuren. Het is van groot belang om actie te ondernemen als een wespennest wordt gevonden. Het is daarom zeker ook slim om even te kijken naar de volgende stappen die te ondernemen zijn. Op die manier is een groter probleem te voorkomen. De veiligheid staat altijd voorop.

Wespennest onder de dakpannen zelf bestrijden of laten doen?

Wanneer u daadwerkelijk vaststelt dat u een wespennest onder dakpannen heeft, is het tijd voor actie. Natuurlijk is het verleidelijk om zelf het nest te willen verwijderen. In theorie is dit ook mogelijk. Wanneer u zich optimaal beschermt in een beschermend pak en direct goed verdelgt. Dit is echter wel een flink lastige opgave. Het is beter om een professional in de arm te nemen. Die weet beter hoe veilig een wespennest onder de dakpannen weg te halen is. Bijvoorbeeld door direct krachtig te verdelgen. En door het hele nest in één keer weg te halen. Dit is een belangrijke factor. Hoewel een nest meer één jaar gebruikt wordt, mag niets achterblijven. Het is in vrijwel altijd aan te raden om de bestrijder aan het werk te zetten met het verwijderen van het wespennest. Dit is een veel gerichtere aanpak dan zelf aan de slag gaan met het weghalen.

wespennest bij dakpannen

Kosten voor het verwijderen van een wespennest

Natuurlijk is er wel een kostenplaatje bij het inhuren van een ongediertebestrijder. Het is belangrijk om te weten wat je kwijt bent. Anderzijds is het belangrijk om te weten dat geen enkel nest gelijk is aan een ander nest. Dit geldt al helemaal voor een wespennest onder de dakpannen. Er zijn flink veel zaken die de prijs daardoor beïnvloeden. Daarom is er eigenlijk geen vaste prijs vooraf te geven. Het is belangrijk om de bestrijder naar het wespennest onder de dakpannen te laten kijken. Dit is een veel betere manier om snel een beeld te krijgen van de kosten. Alleen al om die reden is snelle actie aan te raden. Hoe geringer het nest is, hoe sneller en goedkoper er te werken is. Alle reden om dus snel iemand in de arm te nemen. De kosten wegen bovendien sterk op tegen de voordelen van professionele verwijdering. Dit kwam eerder al ter sprake.

Bel een ongediertebestrijder!

Een wespennest onder de dakpannen professioneel verwijderen is de taak van een specialist. Soms wordt weleens gedacht dat de brandweer deze taak op zich neemt. Dit is echter een misvatting. Het komt in sommige gemeentes wel voor. Het is echter niet zo dat dit tot het standaardpakket van de brandweer behoort. Een ongediertebestrijder is wel de juiste persoon om het wespennest onder de dakpannen aan te pakken. Dit geeft ook nog eens de zekerheid dat alles veilig en volledig gebeurt. Pak daarom direct de telefoon wanneer u last heeft van een nest. Hoe eerder u de bestrijder ter plekke heeft, hoe beter alles op te lossen is. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook het enige waar het om gaat. Alle reden om direct tot actie over te gaan.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar
Ongediertebestrijding

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.