Wespennest in de spouwmuur: lees hier alle praktische tips

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van een wespennest?

Zoek op uw plaats

Wespennest in de spouwmuur: dit is wat je moet weten

wespennest in de spouwmuurEen wespennest in de spouwmuur is natuurlijk een groot probleem. Het maakt uw huis direct een onveilige plek om in te verblijven. Daarom is het handig om snel actie te ondernemen. Het is natuurlijk niet vreemd wanneer u niet weet hoe dit moet. Daarom komen enkele praktische tips goed van pas. Zo is het bijvoorbeeld goed om de juiste informatie te hebben. Daarnaast is het belangrijk om goed te weten hoe te handelen. De wespen vormen immers al snel een groot probleem. Daar zijn oplossingen voor nodig. Wat kunt u zelf doen? Wat laat u aan de expert over? Dit soort zaken worden duidelijk door de volgende punten even langs te lopen. Dit maakt het probleem flink kleiner. Alle reden om dus even snel verder te lezen.

 

Wespennest in de spouwmuur

De eerste vraag is: hoe komt een wespennest in de spouwmuur? Dit is een vraag die gemakkelijk te beantwoorden is. Er zijn immers allerlei kiertjes en gaatjes in uw woning. Daar maakt een wesp gebruik van. Dit gebeurt opvallend genoeg vooral in de herfst en winter. Dan wil de wesp namelijk schuilen tegen de kou. Ook wil het beestje gemakkelijk voedsel vinden. In de spouwmuur is dan een veilige haven te vinden. Zo veilig zelfs, dat het de basis vormt voor een nieuw nest. En dan is het wespennest in de spouwmuur geboren. Dit kan al vrij snel groot worden. Daarom is het ook van belang om al snel te weten wat er gaande is. Natuurlijk is het dan wel goed om te weten hoe een nest snel te herkennen is. Gelukkig is dit ook gemakkelijk aan te leren. Daar is de volgende informatie dan ook belangrijk in.

Hoe weet ik of ik een wespennest in de spouwmuur heb?

Een wespennest in de spouwmuur herkennen, hoe pakt u dat het beste aan? De eerste indicatie is natuurlijk niet meer dan logisch. Het opmerken van wespen is namelijk alvast belangrijk. Wel is het natuurlijk zo dat één wesp in huis nog niet veel zegt. Die kan er immers op allerlei manieren gekomen zijn. Zelfs twee wespen zegt nog niet zoveel. Zijn het er echter meer, dan wordt het anders. Zeker wanneer het er ook steeds meer lijken te worden. Een andere goede indicatie is het geluid. Wespen knagen bijvoorbeeld hout. Dit hout hebben ze nodig voor hun wespennest in de spouwmuur. Veel wespen betekent ook veel knagen. Wat dus een heel specifiek geluid geeft. Zoals ook het zoemen dat kan geven. Dat zijn dus allemaal goede indicaties van wat er aan de hand kan zijn en dat er een nest in huis te vinden is. Dit zit dan bijvoorbeeld in de spouwmuur.

wespen bij nest

 

Wespennest in de spouwmuur laten zitten

Wat nu al het wespennest gevonden is? Is een wespennest in de spouwmuur een groot probleem? Of kan het gewoon blijven zitten? Eigenlijk weet iedereen het antwoord zelf wel. Het is natuurlijk niet verstandig om niets aan het wespennest te doen. Natuurlijk zijn de wespen na een jaar verdwenen. Dat neemt niet weg dat er tot die tijd veel overlast kan zijn. Van de wespen zelf bijvoorbeeld. Die kunnen bijvoorbeeld agressief worden en gaan steken. Met alle gevolgen voor de gezondheid die daarbij komen kijken. Alleen al om die reden is het van belang om dus goede actie te ondernemen. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere zaken die belangrijk zijn. Daar wordt zo nog het één en ander over verteld. Het is dus goed om ook nog even de volgende zaken mee te nemen hierin.

Wespennest in spouwmuur zelf verwijderen

Is een wespennest in de spouwmuur zelf te verwijderen? Wie heel handig is, kan dit doen. Het is belangrijk om te weten dat dit niet zonder gevaren is. De wespen zullen zonder uitzondering agressief worden en gaan steken. Dat betekent dus dat er een gevaar voor de gezondheid is. Goed beschermend kleden kan alleen wanneer vergelijkbare kleding als een professionele bestrijder wordt gedragen. Bovendien is het verdelgen een belangrijke factor hierin. Dit moet ook in één keer goed gebeuren. Wanneer wespen doodgaan, dan zullen de andere wespen dat merken. Dit komt door de stoffen die ze dan uitstoten. Met als gevolg dat de nog levende wespen boos worden. Al deze zaken maken zelf verwijderen dus geen goed idee. Dat neemt niet weg dat verwijderen op zichzelf wel belangrijk is.

wespennest

 

Het gevaar van een wespennest in de spouwmuur

Een wespennest in de spouwmuur brengt nog een ander gevaar met zich mee dan de wespen en hun steken. Zoals eerder al gezegd is het ook zo dat wespen hout knagen. Daarmee maken ze het nest. Fijngekauwd hout en speeksel vormen samen het nest. Dat hout moet ergens vandaan komen. Wanneer het wespennest in de spouwmuur zit, dan is wel te raden waar het hout gehaald wordt. De wespen zullen dan aan de constructie van het huis knagen. Zoals ook de muur zelf aangetast wordt door het nest. Daardoor is het huis dus niet meer zo veilig als het zou moeten zijn. Samen met de dreiging van de wespen is het dus zo dat het nest niet moet blijven zitten. Het is veel beter om direct tot actie over te gaan. Daarmee is het probleem relatief gemakkelijk op te lossen.

Ik woon in een huurhuis, wie is aansprakelijk?

Een wespennest in de spouwmuur van een huurhuis vinden. Dat levert natuurlijk een heel ander vraagstuk op. Wie gaat bijvoorbeeld zorgen dat het nest verdwijnt? Wie is er bovendien verantwoordelijk voor de kosten. Wanneer deze situatie zich voordoet, is het belangrijk om het huurcontract te kennen. In principe is de huurder verantwoordelijk voor klein onderhoud. Een wespennest in de spouwmuur zou hieronder kunnen vallen. Anderzijds is de verhuurder verantwoordelijk bij overmacht. Hoe denkt u daarover? Daarom is bij veel verhuurders in het huurcontract opgenomen hoe hiermee moet worden omgesprongen. In alle gevallen is het wel belangrijk om snel een oplossing te vinden en actie te ondernemen. Wie de kosten ook gaat dragen, de wespen moeten weg. Laat de ongediertebestrijder in ieder geval duidelijk maken wat het gaat kosten om de wespen weg te nemen. Dit geeft alvast veel meer rust in huis.

Wespennnest in de spouwmuur laten verwijderen

Zoals net al werd besproken is een wespennest in de spouwmuur verwijderen niet iets wat je zelf doet. Daar is een professionele ongediertebestrijder veel geschikter voor. Die heeft bijvoorbeeld de middelen om de wespen aan te pakken. Bovendien heeft die de kennis om op een veilige en goede manier het hele wespennest weg te halen. Dit is immers ook belangrijk. Laat geen stukken achter van het nest. Het is dus altijd slim om direct de specialist te bellen. Op die manier bent u er dan ook zeker van dat de dreiging van de wespen wordt weggenomen. Dit geldt dus ook zowel voor koopwoningen als voor huurwoningen. De professional kan in allerlei soorten woningen aan de slag om de nesten ut de spouwmuren te verwijderen. Wel is het natuurlijk belangrijk om te weten welk budget hiervoor gereserveerd moet worden.

Kosten voor het verwijderen

Als het gaat om een wespennest in de spouwmuur verwijderen, dan gaat dit wel iets kosten. De vraag is dan alleen hoeveel. Dit is een vraag die niet met een standaardantwoord te beantwoorden is. Het geval wil namelijk dat elk wespennest anders is. Daarom moet ook elk wespennest op een andere manier aangepakt worden. Dit brengt weer andere kosten met zich mee. Met die kennis in het achterhoofd is dus te begrijpen dat de kostprijs kan variëren. De specialist kan ter plaatse wel al snel zien waarop gerekend moet worden. Het is wel goed om te weten dat die kosten minder hoog uitvallen dan het nu misschien lijkt. Dat ze variabel zijn, is niet hetzelfde als dat ze altijd hoog zijn. Bovendien biedt het verwijderen ook veel rust en zekerheid. Dit moet u hierin ook meenemen. Pak direct de telefoon en neem contact op met de specialist.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar
Ongediertebestrijding

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.