Waarom u moet oppassen bij een wespennest in de grond

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van wespen?

Zoek op uw plaats

Waarom u moet oppassen bij een wespennest in de grond

Bij een wespennest in de grond moet u goed oppassen. Het kan namelijk zo zijn dat u met een nest van gewone wespen of hoornaars in de grond te maken heeft. Als de wespen het idee hebben dat u een bedreiging voor het nest vormt, dan zullen zij massaal aanvallen om zich te verdedigen. Dit is een situatie waarin u zich niet wilt bevinden. Een wespennest kan uit een kolonie van honderden insecten bestaan en iedere wesp kan meerdere keren steken. Toch is er niet altijd reden tot paniek. Over wespennesten in de grond bestaan namelijk ook veel misverstanden.

 

Hoe weet ik of ik te maken heb met een wespennest in de grond?

Als u een keer een wesp in de grond van uw tuin ziet verdwijnen, dan hoeft u niet direct de ongediertebestrijder te bellen. Het is natuurlijk een enge gedachte dat uit dat kleine gaatje in de grond honderden stekende insecten kunnen komen. Zeker als u kinderen heeft die in de tuin spelen, wilt u dat zo snel mogelijk iets aan dit potentiële gevaar wordt gedaan. Een enkele wesp die in een gaatje in de grond verdwijnt is echter nog geen bewijs van een wespennest. U kunt pas zeker weten dat u met een wespennest in de grond te maken heeft, door de plek iets langer in de gaten te houden. Is het overdag een komen en gaan van wespen die allemaal uit dit ene kleine gaatje in de grond komen vliegen? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

wespennest in de grond

Waarom bouwen wespen een wespennest in de grond?

Bij wespen denkt u aan de geel en zwart gekleurde vliegende insecten die nog net van bijen zijn te onderscheiden. Wat veel mensen niet weten is dat er enkel in Nederland al honderden verschillende wespensoorten bestaan. Deze wespen gedragen zich allemaal anders en hebben ook allemaal hun eigen voorkeur waar zij een nest bouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld graafwespen die zich ingraven in de grond om hier hun eitjes te leggen. Ook andere wespensoorten, zoals de gewone wesp en hoornaar, bouwen soms een wespennest in de grond. Zij maken meestal gebruik van bestaande uitgegraven holen, zoals een verlaten muizenhol.

Wat zijn graafwespen?

Indien een wespennest in de grond wordt ontdekt, dan zullen de meeste mensen direct denken aan graafwespen. Dit is echter niet altijd het geval. De waarheid is wel dat het de meest gunstige uitkomst zal zijn als het nest in uw tuin van graafwespen is. Een graafwesp leeft namelijk altijd solitair. Zij zullen dus niet voor veel overlast zorgen. Daarbij kunnen graafwespen ook niet steken. Een nest van een graafwesp vormt dus eigenlijk helemaal geen bedreiging en kunt u prima gewoon laten zitten. Bij gewone wespen die in kolonies leven is dit niet het geval.

wespennest

Wat moet u doen als u een wespennest in de grond heeft?

Veel mensen hebben de verkeerde reactie wanneer zij een wespennest in de grond ontdekken. Zij denken bijvoorbeeld dat ze simpelweg de ingang naar het nest dicht kunnen stoppen met zand en dat daardoor de wespen niet meer naar buiten kunnen. Dit zal echter maar heel even effectief zijn. Binnen een paar minuten hebben de wespen zichzelf weer een weg naar buiten gegraven. Denk ook niet dat u het wespennest zelf kunt bestrijden met andere innovatieve methodes. U kunt namelijk niet zien wat zich onder de grond bevindt. Hier kan een kolonie zitten van honderden wespen, die allemaal tegelijk zullen aanvallen als zij vermoeden dat het nest bedreigd wordt.

Bel een ongediertebestrijder

De meest verstandige oplossing voor een wespennest in de grond is een ongediertebestrijder bellen. Deze vakmensen hebben speciale kleding, bestrijdingsmiddelen en de kennis en ervaring om precies te weten wat er moet gebeuren om een wespennest in de grond te verwijderen.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar
Ongediertebestrijding

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.