Wespen voorkomen

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Wespen voorkomen?

Zoek op uw plaats

Hoe kan ik wespen voorkomen? Tips & tricks

wespen voorkomenWespen zijn erg vervelende insecten, vooral als er in uw nabije omgeving een wespennest bevindt. Om overlast van wespen te voorkomen vindt u op deze pagina enkele tips.  Heeft u toch last gekregen van wespen, dan bestrijden wij ze voor u!

Het zal u niet onbekend zijn dat wespen voornamelijk worden aangetrokken door zoetigheden, die u onbedekt op uw aanrecht of tafel laat liggen. Wespen gebruiken deze zoetigheden om zichzelf en hun jongen te voeden. Wespen voorkomen in huis of op uw terras begint bij het nooit onbedekt laten van zoetigheden. Tijdens het ontbijt kunt u een potje jam bijvoorbeeld het beste direct weer sluiten, evenals het potje chocopasta. Er zijn echter meer maatregelen die u kunt nemen om wespen te voorkomen. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over!

Naden en kieren in uw muren dichten om wespen te voorkomen

Naast het feit dat wespen richting uw woning trekken op zoek naar zoetigheden, proberen zij zich hier ook te verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan de naden en kieren in uw muren, die een doorgang naar de ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur kunnen verschaffen aan wespen. In deze ruimte hebben wespen alle ruimte om een nest op te bouwen, zonder het gevaar te lopen dat zij worden aangevallen door andere dieren of mensen. Door de naden en kieren in uw muren te dichten met een laagje kit of een soortgelijk materiaal, voorkomt u dat de wespen zich hier nestelen.

Andere tips om wespen te voorkomen

Wanneer u na het opvolgen van de reeds beschreven voorzorgsmaatregelen nog steeds te maken hebt met wespen in of rond uw woning, kunt u wellicht wat met deze tips:

  • Leg een halve citroen in een kommetje op uw tafel en steek een aantal kruidnagels in de open zijde van de citroen. Dit schrikt wespen af!
  • Zorg dat u de afvalbakken op en rond uw woning regelmatig leegt. De zoete geur van fruitschillen kunnen wespen aantrekken. Overigens helpt het regelmatig legen van afvalbakken ook bij het voorkomen van andere ongediertesoorten in huis.
  • Snijd de bovenzijde van een plastic fles af en steek deze omgekeerd in het resterende deel van de fles. Zorg voor een laagje siroop in de fles en zet deze wespenvanger aan de rand van uw terras. Eenmaal in de fles komen wespen hier niet meer uit.

Meer weten over het voorkomen of bestrijden van wespen rond of in uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Last van wespen? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het wespennest verwijderen!

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar
Ongediertebestrijding

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.