Voorkom een mierenplaag in uw huis

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van mieren?

Zoek op uw plaats

Mierenplaag in huis

Mieren vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis! Dit is niet voor niets, want het bestrijden van mieren kan behoorlijk lastig zijn. Waar komt de mierenplaag in huis vandaan? Waar komen de mieren op af? Enzovoorts. Het is geen fris idee dat de mieren over uw aanrecht, uw eettafel en mogelijk zelfs uw voedsel lopen. Hoewel mieren doorgaans geen grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, bent u ze liever kwijt dan rijk. Mieren bestrijden kunt u zelf doen, maar ook laten doen door de professionele ongediertebestrijders van De Bestrijdingsbrigade. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het bestrijden van mieren makkelijker maken. In dit artikel vertellen we u meer over hetgeen bij mieren bestrijden komt kijken. Zo kunt u deze beestje op een efficiënte manier bestrijden!

Waar komen die mieren in huis vandaan?

MierHet is niet altijd duidelijk waar de mieren in huis vandaan zijn gekomen. Mieren zoals bijvoorbeeld de Faraomier, Grasmier, Rode bosmier, Rode steekmier en de Tuinmier leven immers voornamelijk buiten uw woning in de zandlaagjes tussen uw stenen, in uw tuin, enzovoorts. Om te kunnen verklaren waar de mieren in huis vandaan komen, is het belangrijk om te weten dat mieren tot ver van hun nestje kunnen komen zonder de weg kwijt te raken. Tijdens hun route laten ze zogenaamde feromonen achter, die het mogelijk maken om de weg weer terug te vinden. Zo kunnen zij vanuit hun nest bij uw woning naar binnen trekken en hier op zoek gaan naar voedsel. Vaak betreden ze uw woning via kiertjes bij uw kozijnen of in uw muren.

De nestjes van mieren zijn doorgaans te herkennen aan kleine hoopjes zand of kleine gaatjes in de grond. Tijdens het graven van de gangen richting het nestje heeft de mier het zand tussen uw tegels vandaag gehaald en omhoog gebracht. Dit verklaard het hoopje zand wat u ziet! Als u het zand in het gaatje duwt, is de kans groot dat enkele mieren naar boven zullen komen om te kijken wat er aan de hand is.

Mierenplaag bestrijden

mierenplaag in huisBij het bestrijden van een mierenplaag moeten we onderscheid maken in de verschillende stages waarin de overlast van mieren zich kan bevinden. Ziet u voor de eerste keer enkele mieren in huis lopen dan kunt u dit vaak al effectief bestrijden met behulp van lokdoosjes. In de doosjes zit voedsel voor de dieren dat met een gif is bewerkt. De mieren zullen het vergiftigde voedsel meenemen naar het nest en na enkele uren overlijden. Is er echter sprake van een groot mierennest dat zich over meerdere jaren heeft kunnen ontwikkelen dan zal dit bestrijdingsmiddel niet voldoende zijn. In dat geval zal u op zoek moeten gaan naar het nest om de overlast te kunnen bestrijden. U kan dan gebruikmaken van een poeder of spray om de grote aantallen van de mierenplaag uit te schakelen.

Mierennest lokaliseren

Is er in en om uw huis sprake van grote aantallen mieren dan wordt het bestrijden van de plaag iets moeilijker. U zal dan actief moeten proberen het mierennest te lokaliseren om het probleem bij de bron aan te pakken. Doet u dit niet dan zal de koningin nieuwe mieren blijven produceren en blijft de overlast bestaan. Om het nest te vinden kunt u een spoor van mieren volgen. De mieren laten in hun zoektocht naar voedsel namelijk een geurspoor achter waardoor zij allemaal dezelfde weg van en naar het nest volgen. Het mierennest zal in de meeste gevallen buitenshuis gelegen zijn, maar kan ook binnenshuis gelokaliseerd zijn. Heeft u het nest weten te lokaliseren spuit dan bij de uitgangen een flinke hoeveelheid insectenspray of leg hier mierenpoeder. Doordat de mieren in dit geval niet meer het nest uit kunnen om voedsel te vinden zal de kolonie uitsterven en bent u van de overlast verlost.

Op een verantwoorde manier mieren verdelgen

Mieren bestrijden kan op verschillende manieren. Helaas is niet iedere manier om mieren te bestrijden even verantwoord! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, die voor grote gezondheidsrisico’s kunnen zorgen voor uw kinderen en huisdieren. Wanneer u kinderen en huisdieren heeft die op uw terras lopen of bij een andere plek waar mieren leven kunnen komen, is het gebruik van deze chemische middelen af te raden. Mieren verdelgen kan in dit geval door bijvoorbeeld gebruik te maken van kokend water, wat u over de mieren en hun nestje giet. Het kokende water zal de mieren direct doden.

Een alternatief is het gebruik van peper rond de ingang van hun nestjes. Het peper schrikt de mieren af, waardoor ze een andere plek zullen zoeken. Datzelfde geldt voor het gebruik van koffiedik rond de holletjes van de mieren. Op deze manier kunt u mieren op een verantwoorde manier bestrijden.

Last van mieren? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade de mieren bestrijden!

Hoe kunt u vliegende mieren bestrijden?

Vliegende mierenVliegende mieren bestrijden gebeurt op dezelfde manier als het bestrijden van mieren die enkel op de grond leven. Ook nu kunt u gebruik maken van heet water om de vliegende mieren in een keer te doden. Het spreekt voor zich dat het onverstandig is om het hete water door de lucht te gooien. Wacht tot de mieren stil zijn gaan zitten. Ook het gebruik van gifstoffen kan in dit geval effectief zijn. De vliegende mieren nemen deze gifstoffen namelijk mee naar andere holletjes, waardoor u meerdere mierennesten zult bestrijden. Zoals reeds beschreven is het gebruik van gifstoffen tegen mieren af te raden als u deze gebruikt op plekken waar kinderen en huisdieren komen.

Tip: probeer de kans op de aanwezigheid van mieren binnen of buiten uw woning zo klein mogelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen zoetigheden op tafel blijven liggen, voorkom dat er veel kruimels op de grond vallen, enzovoorts. Dit zijn kleine dingen die mieren aan kunnen trekken!

In deze video worden nog meer tips gegeven tegen een mierenplaag in huis!

Mieren in huis laten bestrijden door een professional

Lukt het u niet om de mieren in huis te bestrijden? U kunt er in dat geval voor kiezen om mieren in huis te laten bestrijden door een professional van De Bestrijdingsbrigade. Onze gecertificeerde bestrijders hebben een ruime ervaring in het bestrijden van mieren en andere ongediertesoorten. Zo kunnen zij u altijd een passende oplossing bieden, als u te maken krijgt met een ernstige mierenplaag binnen of buiten uw woning. Doordat onze bestrijders getraind zijn in het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunnen we u altijd een verantwoorde manier van werken garanderen.

Het spreekt voor zich dat des te sneller u de mieren laat verdelgen, des te kleiner de kans ook is dat de mieren uitgroeien tot een serieuze ongedierteplaag in huis! Wij voorzien u graag van advies over de mogelijkheden om de aanwezigheid van mieren in de toekomst te kunnen voorkomen.

Heeft u hulp nodig bij het bestrijden van ongedierte? Neem dan contact op met De Bestrijdingsbrigade.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar
Ongediertebestrijding

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.