Vliegen verjagen

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Vliegen verjagen: De ultieme gids met 24 tips

Heeft u een vliegenprobleem? Zo ja, dan bent u niet de enige. Vliegen kunnen een enorme overlast zijn, en ze kunnen ook gevaarlijk zijn als ze ziektes bij zich dragen. In deze blogpost bespreken we enkele tips om vliegen te verjagen. We geven ook nuttige adviezen over hoe u kunt voorkomen dat ze terugkomen.

 1.   Vliegen bestrijden

Het verjagen van vliegen begint met het goed schoonhouden van uw huis. Er zijn veel verschillende soorten vliegen, denk aan: de fruitvlieg, de kamervlieg, de rouwvlieg en de gaasvlieg. Deze vliegen komen af op vuil en afval, dus als u deze bronnen van voedsel kunt elimineren, zullen de vliegen geen reden hebben om te blijven hangen.

Vliegen komen af op voedsel en etensresten

 1. Vliegen worden aangetrokken door voedsel, vooral rottend voedsel. Het is dus belangrijk om na het eten alle etensresten op te ruimen. Overgebleven etenswaren kunnen vliegen aantrekken, zoals een vuile schaal of gemorst eten, ruim dit dan meteen op.
 2. Het is belangrijk om uw voedsel goed te bewaren nadat u boodschappen hebt gedaan. Zorg ervoor dat u al uw voedsel in luchtdichte verpakkingen doet, en houd ze uit de buurt van ramen en deuren.
 3. Het zo snel mogelijk afwassen van borden en pannen is een andere manier om vliegen uit uw huis te weren. Als er vuile vaat in de gootsteen staat, zullen de vliegen worden aangetrokken door de etensresten. Door de afwas meteen te doen, elimineert u deze voedselbron en maakt u uw huis minder aantrekkelijk voor vliegen.
 4. Als u klaar bent met een oppervlak, zoals een aanrecht, tafel of vloer, is het belangrijk dat u het meteen schoonmaakt. Zo verwijdert u voedsel of vuil dat vliegen aantrekt. U kunt een bezem, dweil of stofzuiger gebruiken om het oppervlak schoon te maken. Zorg ervoor dat u alle hoeken en randen schoonveegt en dweilt, en stofzuigt op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.

De vlieg houdt van uw vuilnis

 1. Vuilnisbakken moeten regelmatig worden geleegd om vliegen weg te houden. Als er te lang afval in de vuilnisbak ligt, gaat het stinken en trekt het vliegen aan. Maak er een gewoonte van om uw vuilnisbakken minstens één keer per week te legen, en vaker indien nodig.
 2. Als u een composthoop heeft, is het belangrijk om die af te dekken. Composthopen kunnen een grote aantrekkingskracht uitoefenen op vliegen, dus als u de vliegen weg kunt houden, zal de compost sneller afbreken. U kunt verschillende materialen gebruiken om uw composthoop af te dekken, zoals dekzeilen, plasticfolie of oude dekens.

vliegen verjagen

Vliegen komen ook op dieren af

Vliegen worden aangetrokken door allerlei dingen, waaronder dieren. Dit komt omdat dieren veel afval produceren, en dit afval zit vol met voedingsstoffen die vliegen nodig hebben om te overleven. Dieren produceren ook warmte, en vliegen worden aangetrokken door deze warmte.

 1. Als u een huisdier heeft, zorg er dan voor dat u zijn etensbakje opruimt als hij klaar is met eten. Voedsel van huisdieren kan ook vliegen aantrekken.
 2. Het opruimen van uitwerpselen van huisdieren is een belangrijk onderdeel van het vliegenvrij houden van uw huis. Huisdieren kunnen een grote aantrekkingskracht uitoefenen op vliegen, dus het is belangrijk om hun uitwerpselen regelmatig op te ruimen.
 3. Dierenkadavers moeten zo snel mogelijk worden verwijderd om te voorkomen dat ze een broedplaats voor vliegen worden. Als er een dierlijk karkas in uw tuin ligt, is het belangrijk om het meteen te verwijderen. Dit kan een moeilijke taak zijn, maar het is noodzakelijk om uw huis vliegvrij te houden.

Wilt u meer weten over de bestrijding van vliegen? Kijk dan op onze vliegenbestrijdingspagina.

 2.   Vliegen voorkomen

Vliegen houden niet van bepaalde geuren

Er zijn ook veel verschillende geuren die vliegen verjagen. Sommige mensen zweren bij essentiële oliën, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer natuurlijke methoden zoals citroenschillen of verse kruiden. U kunt experimenteren met verschillende geuren om te zien wat het beste werkt in uw huis. Dit is ook nog eens uiterst diervriendelijke manier van vliegen verjagen.

 1. Lavendel is een natuurlijk middel dat kan worden gebruikt voor vliegen verjagen. Het heeft een voor ons heerlijke geur die zal helpen om de vliegen weg te houden. U kunt een zakje gedroogde lavendel ophangen of lavendelolie gebruiken.
 2. Citroenen zijn een natuurlijke manier voor vliegen verjagen. Het citroenzuur in citroensap is zeer effectief in het verjagen van vliegen. U kunt een citroen doormidden snijden, citroenschillen of citroensap gebruiken om vliegen te verjagen.
 3. Basilicum is een ander kruid dat kan worden gebruikt om vliegen te verjagen. Het heeft een sterke geur die de vliegen niet lekker vinden. U kunt een zakje basilicum ophangen of basilicumolie gebruiken.
 4. Knoflooksap is een geweldige manier om vliegen te verjagen. De scherpe geur wordt niet gewaardeerd door de beestjes, en het houdt ze weg van uw huis. Om knoflooksap te maken, hakt u een paar teentjes knoflook fijn en doet u ze in een blender. Zeef vervolgens de vloeistof om de pulp te verwijderen. U kunt het sap gebruiken zoals het is, of u kunt het mengen met water of azijn.
 5. Kruidnagel is een ander kruid dat kan worden gebruikt om vliegen te verjagen. De geur is sterk voor de insecten, en het houdt ze weg van uw huis. U kunt een zakje kruidnagels ophangen of kruidnagelolie gebruiken.
 6. Azijn is een geweldige manier om vliegen af te weren. De aparte geur houdt ze weg van uw huis. U kunt azijn mengen met water of met een andere etherische olie zoals lavendel.
 7. Uien zijn een goede manier om vliegen weg te houden. U kunt een ui fijnhakken en in een kom doen, of u kunt een ui in plakjes snijden en op een bord leggen. Vliegen houden helemaal niet van uien.
 8. Kattenkruid is een natuurlijk middel dat effectief is om vliegen weg te houden. De geur van kattenkruid is onaangenaam voor de insecten, en het weerhoudt ze ervan om in de buurt van uw huis te komen. U kunt kattenkruidolie kopen of kattenkruidblaadjes gebruiken.

Vliegen buitenhuis houden

Er zijn vele redenen waarom u vliegen uit uw huis wilt houden. Vliegen kunnen een overlast zijn, en ze kunnen ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Ze kunnen ziektes als E. coli en salmonella verspreiden, en ook uw voedsel besmetten. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om vliegen uit uw huis te houden.

vliegen buiten houden

 1. Een van de beste manieren om vliegen uit uw huis te houden is door de gordijnen dicht te houden. Dit zal helpen om te voorkomen dat vliegen door de ramen naar binnen komen.
 2. Raamhorren zijn een effectieve manier om vliegen uit uw huis te houden. De horren voorkomen dat de insecten door de ramen naar binnen komen, en ze zorgen er ook voor dat ze niet op de vensterbank landen. Als u een hordeur heeft, is het een goed idee om deze ook gesloten te houden. Dit zorgt ervoor dat de vliegen uw huis niet binnenkomen.
 3. Een andere manier om vliegen uit uw huis te houden is om alle (kleine) kieren te dichten in huis. Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed zijn afgesloten. U kunt deurvegers of raamafdichtingen gebruiken om de vliegen buiten te houden.
 4. Ventilatoren kunnen effectief zijn om vliegen uit uw huis weg te houden. Het briesje van de ventilator zal helpen om de vliegen uit uw huis te verdrijven. U kunt een ventilator ook gebruiken om de vliegen uit de buurt van uw eten te houden. De luchtstroom zal helpen om de insecten weg te houden van uw tafel.

Wat werkt niet bij vliegen verjagen?

Er zijn een paar dingen die de vliegen in huis niet wegjagen. Een daarvan is muziek. Het geluid van muziek stoort de insecten niet, en zij zullen rond uw huis blijven vliegen. Iets anders dat de vliegen niet wegjaagt is licht. Het licht van een lamp of een kaars stoort ze niet, en ze zullen blijven rondvliegen. Daarnaast zult u vliegen niet verjagen met een citronella kaars.

 3.   Vliegen verjagen

Hang vallen op om vliegen te vangen

Waarschijnlijk heeft u de (elektrische) vliegenmepper al geprobeerd. Een andere manier om een vliegenplaag te weren is het ophangen van vallen. Er zijn veel verschillende soorten vallen verkrijgbaar, dus u zult er een moeten vinden die het beste werkt voor uw situatie. Sommige vallen gebruiken aas om de vliegen aan te trekken, terwijl andere vertrouwen op licht of warmte.

 1. Het ophangen van vliegenstrips is een gemakkelijke en effectieve manier om van vliegen af te komen. Vliegenstrips gebruiken een kleverige substantie om de vliegen te vangen, en ze zijn gemakkelijk te installeren. Vliegenstrips kunnen op strategische plaatsen in uw huis worden opgehangen, zoals bij ramen, deuren of vuilnisbakken.
 2. Een vliegenval kopen of een eigen vliegenval maken door middel van een plastic fles en wat suikerwater. De zoete vloeistof trekt de vliegen aan.
 3. Insectenlampen zijn een goede manier om vliegen uit uw huis te houden. Ze werken door warmte te gebruiken om de vliegen aan te trekken, en dan worden de insecten binnenin gevangen. Insectenlampen zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten, en ze zijn relatief goedkoop.

Vliegen bestrijden door middel van sprays en smeermiddelen

Er zijn ook veel verschillende soorten sprays en smeermiddelen die kunnen worden gebruikt voor vliegen bestrijden. Deze producten bevatten meestal chemicaliën die schadelijk zijn voor de insecten, dus ze moeten met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt.

 1. Maak zelf een vliegenspray met etherische oliën. Meng lavendelolie, basilicumolie en knoflooksap in een spuitfles. Voeg vervolgens water en azijn toe. Goed schudden en rondom uw huis spuiten.
 2. Insecticide sprays zijn een goede manier om vliegen te doden. Deze producten kunnen echter ook schadelijk zijn voor mensen en dieren, dus lees altijd goed wat er op de verpakking staat.
 3. Om tea tree olie als vliegenafweermiddel te gebruiken, smeert u zichzelf gewoon in met de olie. U kunt dit doen door het op uw huid te wrijven of door het op te spuiten. Vermijd contact met uw ogen, en neem de olie niet in.

Vliegen verjagen overlaten aan een professional

Heeft u de bovenstaande tips uitgeprobeerd, maar nog steeds last van een vliegenplaag? Dan kan vliegenbestrijding het best uitgevoerd worden door een ongediertebestrijder. Onze bestrijders hebben de ervaring en kennis om de klus goed te klaren. De Bestrijdingsbrigade is in staat de bron van de vliegenplaag te identificeren en een oplossing te vinden om van de vliegen af te komen. De vakkundige ongediertebestrijders kunnen insecticiden of andere methoden gebruiken om de vliegen te verjagen. Opzoek naar een lokale bestrijder voor vliegen verjagen, klik dan hier!

Naast het verjagen van vliegen zijn onze bestrijders ook in te schakelen voor het bestrijden van zilvervisjes, wespen, ratten, houtworm en nog veel meer soorten ongedierte.

Veelgestelde vragen over vliegen verjagen:

Waarom werken zakjes water tegen vliegen?

Een zakje water zijn een gemakkelijke en goedkope manier om vliegen te verjagen. Het water verwart het richtingsgevoel van de vliegen, en zij zullen het gebied verlaten. U kunt de zakjes in de deurpost hangen, maar ook buiten in uw tuin in de buurt van uw eettafel of lounge set. De zakjes zijn dus een goede manier om vliegen rond uw huis weg te jagen.

Wat is de natuurlijke vijand van een vlieg?

Vliegen hebben veel vijanden, maar de meest voorkomende is de mug. Muggen dragen ziekten over als malaria en het Zika-virus, en ze kunnen ook voor overlast zorgen. Vliegen worden aangetrokken door de geur van bloed, en muggen worden aangetrokken door de geur van kooldioxide. Dit maakt vliegen tot een perfect doelwit voor muggen.

Hoe lang leeft een vlieg in huis?

Vliegen kunnen tot twee weken in uw huis leven. Gedurende deze tijd kunnen ze veel schade aanrichten en ziektes verspreiden. Ze kunnen uw voedsel besmetten, en ze kunnen ook ziekten verspreiden zoals E. coli en salmonella. Het is belangrijk om zo snel mogelijk van de vliegen af te komen om uw gezondheid te beschermen.

Kunnen vliegen steken?

De normale huisvlieg kan niet steken, bijten of prikken. Er zijn echter verschillende soorten vliegen en de soort die kan bijten, is de daas. Deze wordt ook wel paardenvlieg of steekvlieg genoemd. De beet kan veel pijn en zwelling veroorzaken. Als u door een daas gebeten bent en hier slecht op reageert, moet u onmiddellijk naar een dokter.