Opnieuw muizenoverlast bij Amsterdamse supermarkt

Albert Heijn winkel gesloten door muizenoverlast

Opnieuw muizenoverlast bij Amsterdamse supermarkt

De stad Amsterdam lijkt maar niet van de muizenoverlast af te komen. Onlangs werden er al Albert Heijn-winkels in de stad gesloten in verband met het ongedierte en nu is het weer raak. Wederom betrof het de vestiging aan de Helmholtzstraat in de Watergraafsmeer. Deze vestiging moest laatst ook al noodgedwongen zijn deuren sluiten vanwege muizenoverlast. De supermarkt moest zijn deuren sluiten op last van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Alert winkelpubliek

Het is dus al de tweede keer dat de vestiging van Albert Heijn zijn deuren noodgedwongen moet sluiten. Volgens de NVWA is dit grotendeels te danken aan het winkelende publiek. Door de berichtgeving in de media na de eerste sluiting, zijn klanten alerter geworden. Waar zij voorheen nooit letten op de hygiëne in de supermarkt, is dit nu wel het geval. Daardoor vallen sporen van ongedierte sneller op.

Supermarkten populair voor muizen in wintermaanden

Veel muizen verblijven in de wintermaanden op warme plekken. Buiten is het immers veel te koud om te kunnen overleven. Een supermarkt is in dat geval een perfecte plek. Waarom? Omdat er ook nog eens voldoende voedsel aanwezig is. De muizen laten zich tijdens openingstijden van de winkel meestal niet zien, maar na sluitingstijd wel. Ze hebben dan immers alle tijd om zich te voeden. Indien er niet tijdig opgetreden wordt, is er snel sprake van muizenoverlast.

Muizenoverlast tegengaan

‘Voorkomen is beter dan genezen’, zegt men altijd. Hygiëne is dan ook van groot belang om muizen buiten de deur te houden. Vieze supermarkten zijn immers een walhalla voor muizen. Op deze plekken ontstaat dan ook snel muizenoverlast. Is er sprake van overlast door dit ongedierte? Dan is direct bestrijden van muizen de beste oplossing. Laat dit doen door een professionele ongediertebestrijder in Amsterdam. Hij weet precies wat hij bij muizenoverlast moet doen. Op deze manier zijn muizen binnen de kortste keren verdwenen.