Muizen duiken op in kramen Markthal Rotterdam

markthal rotterdam geteisterd door muizen

Muizen duiken op in kramen Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam heeft te maken met muizenoverlast. In dit grote, overdekte winkelcentrum zijn de beestjes namelijk aangetroffen. Dit heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) geconstateerd. In totaal zijn er 76 levensmiddelenbedrijven in de hal onderzocht.  Er werden in totaal 36 overtredingen geconstateerd. Van deze overtredingen waren er negentien direct gerelateerd aan de aanwezigheid van ongedierte.

Hygiëne niet goed voor elkaar

Ongedierte houdt zich vaak schuil op plekken die niet al te schoon zijn. Ligt het voedsel er ook nog eens voor het grijpen? Dan is het natuurlijk een ideale broedplaats voor ongedierte. Voornamelijk muizen voelen zich op dergelijke plekke prima thuis. De hygiëne is de voornaamste oorzaak van de muizenoverlast in de markthal. Doordat de levensmiddelenbedrijven weinig waarde hechten aan hygiëne, hebben zij nu last van muizen.

Aanwezigheid muizen voorkomen

Een goede hygiëne is dus van groot belang om muizen buiten de deur te houden. Regelmatig schoonmaken is dan ook het advies. Maak niet alleen schoon op de zichtbare plekken. De onzichtbare plekken zijn namelijk net zo belangrijk. Muizen hebben namelijk genoeg aan een piepkleine opening om zich ergens toegang tot te verschaffen. Daarnaast is het van belang om voedsel altijd afgesloten te bewaren. Openstaande etenswaren trekt namelijk allerlei soorten ongedierte aan. Hierdoor kunnen bacteriën overgedragen worden. Indien mensen dit eten, is de kans groot dat zij ziek worden.

Muizen bestrijden in Rotterdam

Heeft u last van muizen? Dan is het tijd voor actie. Wacht vooral niet te lang, want muizen kunnen zich razendsnel voortplanten. Kies er daarom voor de muizen te bestrijden. In dat geval weet u zeker dat de beestjes verdwijnen. Heeft u zelf geen ervaring met het bestrijden van muizen? Laat dit dan doen door een professionele bestrijder. Zeker bij levensmiddelenbedrijven is dit van belang. Indien ongediertebestrijding in Rotterdam niet juist wordt uitgevoerd, lopen deze bedrijven de kans dat hun zaak gesloten wordt. Hierdoor loopt een bedrijf omzet mis en daarnaast volgt er vaak een behoorlijke boete. Laat muizen dus altijd direct bestrijden.