Wat moet je doen als je overlast van ongedierte hebt?

Overlast van ongedierte

Wat moet je doen als je overlast van ongedierte hebt?

Als je al bekend bent met de diensten van De Bestrijdingsbrigade dan weet je ook wat je te doen staat wanneer je overlast van ongedierte hebt. Het antwoord is namelijk contact met ons opnemen om de professionele hulp van onze ongediertebestrijders in te schakelen. Dit is echter niet het enige wat je moet weten over wat je precies te doen staat bij overlast van ongedierte. Wist je bijvoorbeeld dat er een mogelijkheid is dat je de kosten voor het bestrijden van ongedierte door de gemeente kan laten betalen? In dit blogbericht leggen we je uit in welke omstandigheden dit mogelijk is.

Ratten bestrijden door de gemeente laten betalen

Normaal gesproken ben je zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van ratten in je huis. Hiervoor kan je een ongediertebestrijding inschakelen die langskomt om rattenvallen te plaatsen. Aan het inhuren van een ongediertebestrijder zijn kosten verbonden. Deze kosten moet je zelf betalen als het probleem zich in jouw huis voordoet. Bij de overlast van deze ongediertesoort moet je echter ook melding maken bij de gemeente. Het zou namelijk zomaar kunnen dat in de hele buurt sprake is van een rattenplaag. Mocht dit het geval zijn dat kan je het ratten bestrijden door de gemeente laten betalen. Zij zijn immers verantwoordelijk voor wat er in de buurt gebeurt. Als de oorzaak van het probleem buitenshuis ligt dan moet de gemeente dit aanpakken. Wanneer het probleem immers buitenshuis blijft bestaan dan zullen de ratten meestal weer hun weg in je huis kunnen vinden. Als De Bestrijdingsbrigade zich bezighoudt met ratten bestrijden dan zullen wij ook op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Blijkt dat de rattenplaag door de hele buurt is verspreid dan zullen wij ook contact met de gemeente opnemen om de bestrijding in de buurt op hun kosten verder door te zetten.

Buiten je terrein een wespennest laten verwijderen

Heb je in de zomer overmatig last van wespen in en rond je huis dan kan dit duiden op de aanwezigheid van een wespennest in de buurt. Wie gaat betalen voor het verwijderen van het wespennest hangt af van de locatie. Zit het nest bijvoorbeeld op je zolder of onder een dakpan of dakgoot dan valt dit onder je eigen terrein en moet je zelf de kosten voor het verwijderen betalen. Dit is ook het geval wanneer de wespen zichzelf hebben ingegraven in de grond van je tuin. Een andere mogelijkheid is echter dat het wespennest in de aangrenzende gemeentetuin is gevestigd. In dat geval kan je De Bestrijdingsbrigade contact op laten nemen met de gemeente om de kosten van het wespennest verwijderen op hun te verhalen.