Hoe houdt u uw voedsel buiten bereik van ongedierte?

ongedierte houdt van voedsel

Hoe houdt u uw voedsel buiten bereik van ongedierte?

Wij mensen houden van eten. Dat is echter niet per se iets menselijks als in dat alleen mensen daar van houden. Eigenlijk houdt natuurlijk elk levend organisme van eten; het is immers de enige manier om in leven te blijven. Helaas houden sommige dieren dermate veel van ons voedsel dat ze er alles aan doen om er bij te komen. Het is daarom heel belangrijk dat u uw voedsel buiten het bereik van ongedierte houdt.

Verschillende soorten ongedierte

Er zijn tal van soorten ongedierte die op uw voedsel af kunnen komen. Het is zaak om deze dieren zo goed mogelijk buiten te houden. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te treffen. Zo voorkomt u dat de dieren überhaupt uw woning betreden. Dat is van groot belang omdat wanneer de dieren eenmaal binnen zijn, ze ander ongedierte aan kunnen trekken en bovendien erg lastig weer te verdrijven zijn.

Hieronder zullen we enkele tips geven om de kans op ongedierte zo gering mogelijk te maken.

Geen zakken maar bussen

Allereerst is het belangrijk om voedsel niet in zakken te bewaren. Er is tegenwoordig niet veel voedsel meer wat in zakken wordt bewaard, maar zaken als rijst, maïs en graanproducten worden nog steeds vaak in grote zakken verkocht. De zakken zijn gemakkelijk door ongedierte open te knagen, waarna ze zich te buiten kunnen gaan aan de inhoud ervan.

Afgesloten voorraadkast

Daarnaast is het belangrijk om alle overige voedselproducten in een afgesloten kast te bewaren. Zet dus niets zomaar ergens op de grond of in de kelderkast die verder open is, maar zorg ervoor dat u een afgesloten ruimte hebt waar de producten in staan. Ongedierte kan al door de kleinste kieren naar binnen glippen.

Ventileren is belangrijk

Ook is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Hiermee voorkomt u dat de ruimte waar u het voedsel opslaat te vochtig wordt en daarmee een goed klimaat vormt voor ongedierte om er zich te vestigen. Bovendien trekt dat niet alleen ongedierte, maar ook schimmels aan. Bovendien zorgt een te hoge luchtvochtigheid of een te warme ruimte er ook nog voor dat producten sneller bederven.

Laat geen voedselresten achter

Iets wat ook goed kan helpen om ongedierte letterlijk buiten te houden, is door te zorgen dat de woning goed netjes wordt gehouden. Wanneer er in de keuken of op het gasfornuis vaak nog voedselresten achterblijven, zal dat ongetwijfeld ongedierte aantrekken. De dieren komen werkelijk overal vandaan als ze eten ruiken.

Bovendien voelt een schone woning veel aangenamer voor de mensen die er wonen en zorgt het voor een veel beter leefklimaat. Het hoeft helemaal niet veel moeite te kosten om de woning van kant te houden. Er zijn autonoom rijdende stofzuigers te koop die bijvoorbeeld elke nacht de vloer kunnen stofzuigen. Uiteraard is dat maar een deel van het schoonmaakwerk, maar het kan u wel helpen bij het schoon houden van de woning.

Treed snel en daadkrachtig op

Tenslotte is het van groot belang dat u bij ontdekking van de eerste tekenen van ongedierte snel en daadkrachtig optreed. Merkt u dat er muizenkeutels in uw woning te vinden zijn? Wacht dan niet totdat er overal in huis muizen rondhuppelen, maar laat direct een ongediertebestrijder langs komen. Daarmee voorkomt u allereerst dat de muizen forse schade toebrengen aan uw spullen. Ook voorkomt u dat de muizen zich voortplanten en over de woning verspreiden. U krijgt dan immers tientallen nestjes die nog veel lastiger te bestrijden zijn. Tenslotte zorgt een effectieve bestrijding er voor dat het ongedierte geen ander ongedierte aantrekt.