Alles wat u moet weten over een bedwants beet

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van bedwantsen?

Zoek op uw plaats

Bedwantsen beten herkennen en behandelen

Bedwantsen beten herkennen, is niet eenvoudig. Er zijn namelijk talloze ongedierte soorten die mensen bijten. Het is belangrijk dat u weet wanneer u de bultjes of uitslag op uw huid aan bedwantsen kunt koppelen. Als u de beten tijdig herkent, kunt u een bedwantsenplaag voorkomen. In dit artikel vertellen we u alles over de beten van bedwantsen. Van herkennen en behandelen tot voorkomen en bestrijden!

Navigeer nu direct!

 

Hoe komt u aan bedwantsen beten?

Een bedwantsenbeet kunt u krijgen door te slapen in een kamer waar de beestjes zich hebben verstopt. Terwijl u ‘s nachts lekker ligt te slapen, gaan de bedwantsen op zoek naar voedsel: uw bloed. Tijdens de beet injecteert het beestje speeksel in uw huid. Het speeksel heeft een verdovende werking waardoor u niets van de beet voelt. Hoewel u niks voelt, reageert uw lichaam wel meteen op het speeksel door antistoffen vrij te geven. Deze antistoffen zorgen ervoor dat de beet gaat zwellen, jeuken en rood wordt.

Hoe kunt u bedwantsen beten herkennen?

Een bedwantsenbeet herkent u aan symptomen als rode jeukende bultjes op uw huid. In het midden is een donkere rode stip zichtbaar die de plek van de beet aangeeft. De beten veroorzaken een ontzettende jeuk en kunnen zelfs uitslag en zwelling veroorzaken. Hoewel de beten zich over het hele lichaam kunnen bevinden, zitten ze vaak op plekken die onbedekt zijn tijdens het slapen. Bedwantsen bijten namelijk het liefst op plekken waar ze gemakkelijk toegang hebben tot uw huid. Denk hierbij aan uw armen, benen, handen en hals. Daarnaast kunt u een bedwantsenbeet herkennen aan het patroon van de bultjes. U heeft vaak meerdere bultjes op een rijtje. Op de onderstaande foto’s zijn bedwantsen beten te zien.

 

Meerdere beten op een rij

Beten van bedwantsen kunt u het makkelijkst herkennen aan meerdere bultjes vlak bij elkaar. Als de bedwants gestoord wordt tijdens het voeden, bijt hij vlakbij nog een keer. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u de bedwants kunt weg slaan in uw slaap. Ook kan het voorkomen dat de bedwants zijn grip verliest als u zich ’s nachts omdraait. De bedwants zal dan opnieuw bijten in de buurt van zijn vorige beet. Dit verklaart de rode bultjes die op een rij kunnen ontstaan.

Hoe lang heeft u last van een bedwantsenbeet?

Het kan per persoon verschillen na hoe lang een bedwantsenbeet zichtbaar is op de huid. In de meeste gevallen verschijnen de jeukende bultjes al binnen enkele uren, maar soms kan dit ook een paar dagen duren. De jeuk en huidirritatie nemen vaak pas na enkele dagen tot een week af. Bij sommige mensen kunnen de genezen beten donkere plekjes op de huid achterlaten. Hoewel deze plekjes niet meer jeuken, kan het soms maanden duren voordat ze volledig zijn verdwenen.

Zijn bedwantsen beten gevaarlijk?

Over het algemeen vormen bedwantsen niet direct een groot gevaar voor de gezondheid. Ze dragen geen virussen en kunnen daardoor geen ziektes overdragen op mensen. Toch kunnen de beestjes wel voor vervelende problemen zorgen. Zo zijn bedwants beten erg pijnlijk. Het gevaar bestaat ook dat u de jeukende bultjes gaat openkrabben, met een infectie als gevolg. Bovendien zijn sommige mensen allergisch voor de beten, wat kan leiden tot ergere symptomen zoals blaarvorming en abnormale zwelling. Daarnaast kan het hebben van bedwantsen schaamte, angst en slapeloosheid veroorzaken. De negatieve gevolgen van bedwantsen zijn dus niet alleen lichamelijk maar ook mentaal.

Bedwantsen beten behandelen

Het behandelen van een bedwantsenbeet kan helpen om de jeuk en zwelling te verlichten. Dit kunt u doen door een kalmerende crème op de bultjes aan te brengen, bijvoorbeeld iets met aloë vera of menthol. De verkoelende werking van deze ingrediënten zal de jeuk verlichten. U kunt de beten ook behandelen door er een koud kompres of ijsblokje op te houden. Dit vermindert de jeuk en zwelling. Daarnaast is het is vooral belangrijk om te voorkomen dat u aan de bultjes gaat krabben. Hoewel het behandelen van de beten u kan verlossen van jeuk, bent u nog niet van de beestjes af. Zolang de bedwantsen in uw. huis zitten, blijven ze bijten en heeft u iedere dag weer nieuwe bultjes om te behandelen. De enige behandeling die echt werkt is dus het bestrijden van de beestjes.       

Hoe verschilt een bedwantsenbeet van een andere insectenbeet?

Een bedwantsenbeet kunt u herkennen aan plotseling jeukende bultjes op uw huid. Toch kunt u er niet altijd meteen vanuit gaan dat het om bedwantsen gaat. De symptomen van een bedwantsenbeet kunnen namelijk lijken op de beet van een ander insect, bijvoorbeeld op een muggenbeet of een vlooienbeet. Hoewel de beten gelijkenissen vertonen, kunt u een bedwantsenbeet onderscheiden door te kijken naar het patroon van de bultjes. Bij bedwantsen beten zitten de bultjes vaak in een lijn of groepje bij elkaar, terwijl andere insectenbeten vaak willekeurig over de huid zijn verspreid. Als u zeker wilt weten of het om een bedwantsenbeet gaat, is het aan te raden om op zoek te gaan naar signalen van het beestje in uw huis. Controleer of u de beestjes ziet bij uw matras, beddengoed, hoofdframe of nachtkastje. Loop daarnaast alle kieren, hoeken, plooien en naden in uw huis na.

 

Hoe kunt u bedwantsen bestrijden?

Heeft u inderdaad bedwantsen? Dan moet u direct actie ondernemen om de beestjes effectief te bestrijden. Wanneer u dit niet doet, zullen de beestjes zich razendsnel door uw huis verspreiden, met veel jeukende bedwantsbeten als gevolg. Neem daarom direct contact op met een ervaren ongediertebestrijder van De Bestrijdingsbrigade. Een bestrijder is in staat de beestjes vakkundig uit uw huis te verwijderen.

Last van bedwantsen? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade de bedwantsen bestrijden!

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar
cartoon De Bestrijdingsbrigade

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.



Waar kunnen we u van dienst zijn?