Afvaloverlast? Pas op voor ongedierte!

afval

Afvaloverlast? Pas op voor ongedierte!

Centrale afvalcontainers: ze zijn in veel Nederlandse plaatsen te vinden. Tegenwoordig vaak ondergronds, maar soms ook (tijdelijk) bovengronds. Lekker makkelijk, aangezien niet iedereen ruimte heeft voor een eigen container in de tuin.  Ondergrondse, maar vooral bovengrondse, containers hebben echter ook nadelen. Zo moeten ze vaak geleegd worden, vooral in grote plaatsen. Gebeurt dit niet? Dan zitten de containers relatief snel vol. In dat geval zetten veel mensen hun afval naast de container. Dit zorgt voor afvaloverlast. En dat niet alleen, want het afval trekt ook ongedierte aan.

Etensresten makkelijke prooi

De meeste centrale containers zijn niet toegankelijk voor ongedierte. Overlast door deze beestjes is hier dan ook niet aan de orde. Dit verandert wanneer er zakken naast de container worden gezet. Deze vuilniszakken bevatten namelijk etensresten. Afvalzakken naast de container zijn dan ook aantrekkelijk voor ongedierte. Zij hoeven hierdoor immers weinig moeite te doen voor het vinden van eten. En daar blijft het vaak niet bij. De beestjes houden zich vaak schuil in de buurt van mensen. Zij kunnen dus ook schade aanrichten in of aan uw woning.

Amsterdam

Amsterdam is een van de steden waar er een hoop afval naast de containers terechtkomt. De lokale televisiezender AT5 lanceerde twee weken geleden zelfs een speciaal afvalpunt. Hier kunnen Amsterdammers hun beklag doen over het afval in de stad. En dat wordt veelvuldig gedaan. Zo klagen inwoners onder meer over de aanwezigheid van ratten, katten en andere dieren.

Oplossing

De oplossing lijkt simpel: ondergrondse containers plaatsen. Het ongedierte verdwijnt dan waarschijnlijk snel. Probleem is dan dat deze beestjes zich in uw woning kunnen vestigen. Vervolgens kan het ongedierte hier voor overlast zorgen. Wilt u verlost worden van beestjes in uw woning? Dan is ongediertebestrijding noodzakelijk. Dit kunt u het beste laten doen door een professionele bestrijder. In dat geval weet u namelijk zeker dat u verlost bent van het ongedierte.