✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van bedwantsen?

Zoek op uw plaats

Alles wat u moet weten over bedwantsen bestrijden! 

 

Bedwantsen bestrijden is geen eenvoudige klus. Ze zijn klein, kunnen zich goed verstoppen en verspreiden zich erg snel. Hierdoor zit u binnen de kortste keren onder de jeukende bultjes van bedwants beten. Wilt u weten hoe u van bedwantsen afkomt? Wij vertellen u alles wat u moet weten. Van herkennen en voorkomen tot definitief bestrijden! 

 

Bedwantsen in huis herkennen 

Om de bedwantsen te kunnen bestrijden, moet u natuurlijk wel weten hoe de beestjes eruitzien. Bedwantsen zijn tussen de 1,5 en 7 mm groot, hebben een ovaalvormig lichaam en zijn doorzichtig of roodbruin van kleur. Er zijn enkele symptomen waar u de aanwezigheid van bedwantsen aan kunt herkennen: 

 

 • Bultjes op de huid: De beten van bedwantsen veroorzaken rode bultjes op uw huid. Deze bultjes jeuken verschrikkelijk en kunnen leiden tot zwellingen en uitslag.  
 • Rode of zwarte vlekjes in uw bed: De rode vlekjes zijn bloedvlekjes van geplette bedwantsen. De zwarte vlekjes zijn de uitwerpselen van het ongedierte.  
 • Vervellingshuidjes: De vervellingshuidjes hebben de vorm van een bedwants en zijn licht doorzichtig. Vaak liggen de vervellingshuidjes in de buurt van het nest.
 • Eitjes van de bedwantsen: De doorzichtige ovaalvormige eitjes liggen vaak in groepjes bij elkaar op een beschutte plek. 

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

 • Landelijke dekking
 • Klantgerichte oplossing
 • Bestrijding & preventie
 • Innovatief
 • Flexibel & betrokken
 • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Waar houden bedwantsen zich schuil?

Wilt u de bedwantsen opsporen? Keer dan niet meteen heel uw huis ondersteboven maar ga gericht op zoek. Bedwantsen hebben namelijk een aantal favoriete plekken waar ze zichzelf verstoppen. Vaak zijn dit plekken waar ze makkelijk toegang hebben tot hun voedselbron: uw bloed. Controleer daarom de volgende plekken:

 • Naden en zomen van matrassen 
 • Kussens, lakens en dekens 
 • Bedframes en lattenbodems
 • Nachtkastjes en lades 
 • Naden en plooien van stoffen meubels 
 • De vloerbedekking of het tapijt 
 • Kledingkasten en kleding 
 • Achter plinten en het behang
 • In elektronica (televisies, laptops, babyfoons, etc.)
Bedwantsen

Hoe krijgt u bedwantsen?

U vraagt zich natuurlijk ook af hoe de bedwantsen in uw huis zijn gekomen.  Dit gebeurt in de meeste gevallen via reizen. De grootste oorzaak van bedwantsen is namelijk overnachten in een besmet vakantieverblijf. Als u tijdens de vakantie in een besmette kamer heeft geslapen, is de kans groot dat de beestjes in uw koffer of kleding zijn gekropen. Eenmaal thuis aangekomen, gaan de bedwantsen zich ook in uw slaapkamer verspreiden. Het kan ook zijn dat ze door de aanschaf van tweedehands spullen in uw huis terecht zijn gekomen. De beestjes liften vaak dus gewoon met u mee. 

 

Hoe kunt u bedwantsen voorkomen?

Nu u weet hoe u bedwantsen krijgt, kunt u ook actie ondernemen om ze te voorkomen. Zorg er allereerst voor dat u voorzichtig bent met tweedehands spullen en reizen. Inspecteer de spullen en uw vakantieverblijf grondig op tekenen van bedwantsen. Bij reizen is het ook belangrijk dat u uw koffer niet op het bed plaatst en uw kleding niet in de kast hangt. Gooi daarnaast uw kleding direct in de was wanneer u terugkomt van vakantie. Zo voorkomt u dat u een ongenodigde gast in huis haalt. Ook is het slim om uw huis regelmatig goed schoon te maken. Hierdoor kunt u de beestjes vroegtijdig ontdekken en een plaag voorkomen. 

 

Hoe kunt u bedwantsen bestrijden?

Het bestrijden van bedwantsen is een lastige klus die u erg serieus moet nemen. Er zijn verschillende methoden en middelen die u kunt gebruiken om bedwantsen te bestrijden. Hieronder vindt u precies wat u kunt doen: 

 

1. Was op hoge temperaturen  

Was al uw beddengoed en kleding op minimaal 60 graden en droog ze op de hoogste stand. De warmte zal de bedwantsen en hun eitjes doden. De bestrijding van bedwantsen is daarmee alleen nog niet volbracht. Ergens anders in de kamer zullen meer bedwantsen zich op plekken verborgen houden. Vaak hebben zij eitjes gelegd die later uitkomen waardoor het probleem weer opnieuw zal beginnen. Blijf het wassen op hoge temperatuur daarom herhalen totdat u zeker weet dat er geen bedwantsen meer in huis zitten. 

 

2. Bedwantsen bestrijden met stoom 

Er zijn natuurlijk ook dingen die u niet in de wasmachine kunt doen, zoals uw matras. Hiervoor is een stoomapparaat de oplossing. Gebruik het apparaat om uw matras op 60 graden of hoger te stomen. Doe dit ook meteen bij uw andere meubels zoals tapijt, gordijnen, bank, etc. Herhaal de stoombehandeling indien nodig. 

 

3. Bedwantsen spray gebruiken 

U kunt ook bedwantsen spray gebruiken om het ongedierte te bestrijden. Spuit dit in alle naden, kieren, plinten, muren en vloeren. Lucht deze ruimtes vervolgens goed om de geur van de spray weg te krijgen. Let op: spuit geen bedwantsen spray in uw bed of op andere plaatsen waar u vaak ligt. U wilt namelijk voorkomen dat u zelf direct in contact komt met de spray. 

 

4. Bedwantsen bestrijden met de stofzuiger 

Heeft u een krachtige stofzuiger met een filter? Dan kunt u deze gebruiken om de bedwantsen en hun eitjes op te zuigen. De filter is belangrijk om het ongedierte in de stofzuiger te houden. Met een stofzuiger die fijne deeltjes uitstoot, loopt u het risico dat u de eitjes rond blaast in huis. Houd er wel rekening mee dat u extreem grondig moet stofzuigen om alle verstopte bedwantsen te vinden. Voor het beste resultaat is het aan te raden om uw huis eerst te behandelen met stoom of bedwantsen spray. Maak daarnaast uw stofzuiger en stofzuigerzak grondig schoon na gebruik.

 

Schakel hulp in om bedwantsen te bestrijden!  

Hoewel de bovenstaande methoden kunnen helpen bij het bestrijden van bedwantsen, zijn ze niet het meest effectief. Bedwantsen zijn hardnekkige beestjes en moeilijk te bestrijden. Als de bestrijding niet goed wordt uitgevoerd, blijven ze terugkomen. Uiteindelijk heeft u dan alleen maar meer beestjes in huis. Het is daarom verstandig om de hulp van een ervaren ongediertebestrijder in te schakelen. Een bestrijder beschikt over sterke bestrijdingsmiddelen en apparatuur waardoor de bedwantsen effectief worden aangepakt. Bovendien weet een bestrijder precies op welke plekken het ongedierte zit.

 

De kosten voor het bestrijden van bedwantsen

De kosten voor het bestrijden van bedwantsen zijn niet altijd van tevoren te bepalen. Er zijn namelijk verschillende factoren die de kosten beïnvloeden. Zo hangen de kosten af van de grootte van de bedwantsenplaag. Als elke kamer in uw huis bestreden moet worden, zal dit meer kosten dan wanneer het om één besmette kamer gaat. Bovendien kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn om de bedwantsen uit uw huis te verwijderen. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar welk type bestrijdingsmiddel nodig is. Zoals u kunt lezen, zijn de kosten voor het bestrijden van bedwantsen dus sterk afhankelijk van de situatie. Wilt u graag weten wat het kost om de bedwantsen te laten bestrijden? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder van De Bestrijdingsbrigade

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?