✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van bedwantsen?

Zoek op uw plaats

Bedwantsen bestrijden in huis? De aangesloten bestrijders helpen u!

Bedwantsen bestrijden is voor veel mensen niet eenvoudig. Dit komt doordat bedwantsen, ook wel bed bugs of wandluizen genoemd, één van de meest vervelende ongedierte zijn. Bedwantsen zijn zeer moeilijk te bestrijden en blijven terugkomen als de bestrijding niet goed wordt uitgevoerd. Bedwantsen zijn de laatste jaren aan een wederopstanding bezig, omdat ze vaak meereizen met je koffer. In Nederland en België worden de parasieten steeds vaker in huizen aangetroffen.

 

Onze ongediertebestrijders helpen u graag bij het bestrijden van bedwantsen in uw woning. Door de ruime expertise die De Bestrijdingsbrigade hierin heeft, helpen we u op een snelle en vakkundige wijze. Bedwantsen bestrijden is erg belangrijk, vooral om uw meubels en kleding in een goede staat te houden. Daarnaast is het ook beter voor uw gezondheid. Bedwantsen bijten u namelijk tijdens uw slaap, ook al heeft u dat niet direct door.

 

Wat zijn de signalen van bedwantsen in huis?

bedwantsen bestrijdenDe eerste stap in het bestrijden van bedwantsen is het herkennen van deze beestjes. Zo weet u zeker of u te maken heeft met bedwantsen. Dit is echter niet makkelijk, aangezien de bed bugs super klein zijn en met het blote oog nauwelijks te zien zijn.

 

Het herkennen van de signalen wordt nog een stuk moeilijker doordat zij zich overdag vaak schuilhouden. Bedwantsen worden pas in de nacht actief en voeden zich dan het liefst met het bloed van slapende mensen. Daardoor zijn de parasieten vaak in bedden te vinden.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

 • Landelijke dekking
 • Klantgerichte oplossing
 • Bestrijding & preventie
 • Innovatief
 • Flexibel & betrokken
 • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Symptonen van bedwantsen

Bedwantsen zijn erg schuw, daarom zijn ze lastig te herkennen. Toch is het mogelijk om bedwantsen te herkennen aan de volgende symptonen:

 

 • Bultjes op uw lichaam die erg jeukerig aanvoelen. Deze bultjes zitten vaak in een rij dicht bij elkaar. Bedwantsen hebben een voorkeur voor het bijten in benen, dus de bultjes zijn vaak op deze plek te vinden.
 • Rode, onverklaarbare bloedvlekjes in uw bed. Deze rode of zwarte bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van een bedwants.
 • Vervellingshuidjes, deze hebben de vorm van een bedwants en zijn licht en doorzichtig. De vervellingshuidjes zijn vaak te vinden in de buurt van het nest, die ze hier vaak verliezen.
 • Bij een zeer grote bedwantsenplaag is het mogelijk om de bedwantsen te zien lopen. Ze verstoppen zich vaak op donkere plekken, zoals naden en kieren.
 • Witte eitjes van de bedwantsen. Deze zijn lastig te zien omdat ze erg klein, doorzichtig en smal zijn.

 

Waar houden bedwantsen zich schuil?

 

bedwantsen

 • In naden en kieren
 • In het beddengoed
 • Tussen het matras
 • In de vloerbedekking
 • Achter plinten
 • In of onder het tapijt
 • Nachtkastjes
 • In meubels
 • In elektronica: televisies, laptops, babyfoons, etc.
 • Kledingkasten
 • In kleding
 • Achter behang

 

Mocht u geen bedwantsen kunnen vinden op deze plekken, wil dat niet zeggen dat u geen bedwantsen in huis heeft. Als u zeker wilt weten of u bedwantsen heeft, kunt u het beste een ongediertebestrijder inschakelen.

 

Hoe kunt u bedwantsen voorkomen?

Bedwantsen liften vaak op uw kleding mee naar uw huis vanaf een locatie die u bezocht heeft. Hotels zijn een belangrijke schakel in de verspreiding van bedwantsen. Hoteleigenaren moeten daarom ook zeer alert zijn op de aanwezigheid van bedwantsen. Niet alleen omdat bedwantsen in bedden van hotelkamers bijdragen aan het verspreiden van de insecten. Gasten die wakker worden met een bedwantsenbeet op hun lichaam kunnen namelijk ook de reputatie van het hotel in één klap verpesten.

 

Voor iedereen die bang is om met bed bugs in huis of hotel geconfronteerd te worden: met deze tips kunt u bedwantsen voorkomen.

 

 • Was uw kleding direct na een (lange) reis
 • Maak uw beddengoed, vloerbedekking en tapijt regelmatig schoon.
 • Controleer op vakantie het beddengoed en het matras.
 • Leg uw koffer tijdens uw vakantie niet direct op het bed, zo kunnen de beestjes niet op het bed springen.
 • Neem contact op met De Bestrijdingsbrigade voor een preventieve controle.

 

Wat kunt u doen tegen bedwantsen?

bedwantsNa het signaleren van de bedwantsen in huis is het belangrijk om meteen in actie te komen. Er zijn verschillende methoden en middelen die gebruikt kunnen worden om bedwantsen te bestrijden. Hieronder vindt u precies wat u kunt doen tegen bedwantsen in huis:

 

 

1.       Bedwantsen bestrijden met warmte

U kunt zelf de insecten uit uw beddengoed krijgen door deze te wassen of stomen op een temperatuur boven de 60 graden. De bedwantsen overleven een dergelijke temperatuur niet.

 

De bestrijding van bedwantsen is daarmee alleen nog niet volbracht. Ergens anders in de kamer zullen meer bedwantsen zich op plekken verborgen houden. Vaak hebben zij eitjes gelegd die later uitkomen waardoor het probleem weer opnieuw zal beginnen.

 

2.       Bedwantsen met stoom laten behandelen

Kan uw kleding of lakens niet op deze hoge temperaturen gewassen worden? De aangesloten bestrijders van De Bestrijdingsbrigade kan op locatie de beestjes bestrijden met warmte met onze eigen stoommachines. De aangesloten bestrijders kunnen uw matras met stoom behandelen om de bedwantsen te bestrijden.

 

3.       Bedwantsen bestrijden met de stofzuiger

Het is mogelijk om je hele huis te stofzuigen, zodat de bedwantsen opgezogen worden. Dit is een effectieve manier om bedwantsen te bestrijden. Met de stofzuiger kun je zowel de bedwantsen als de eitjes ervan verwijderen.

 

Let er wel op dat niet alle bedwantsen met deze methode verwijderd kunnen worden, omdat bedwantsen zich verstoppen in gaatjes en kieren. Om echt alle bedwantsen te bestrijden, dien je een ongediertebestrijder in te schakelen.

 

4.       Bestrijdingsmiddelen gebruiken tegen bedwantsen

Naast het wassen of stomen van beddengoed moeten ook bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om bedwantsen te bestrijden. Deze moeten op de plekken gespoten worden waar de insecten zich verborgen houden. Een ongediertebestrijder die gespecialiseerd is in bedwantsen weet precies welke plekken dit zijn.

 

Deze stap in het bestrijden van bedwantsen is absoluut noodzakelijk om de bestrijding op de juiste manier te laten verlopen. Indien de eitjes, larven en verborgen bed bugs niet aangepakt worden zal het probleem gegarandeerd terugkeren.

 

Wat zijn de kosten voor een bedwantsenbestrijding?

De kosten voor een bedwantsenbestrijding hangen af van verschillende factoren. Het is vooral zaak dat de bedwantsen op elk mogelijke plek worden bestreden. Daarom is het noodzakelijk om alle gaatjes en kieren af te gaan. Gebeurt dit niet, is de kans zeer groot dat binnen de kortste keren de bedwantsen terugkeren.

 

Daarnaast hangen de kosten af van de grootte van de bedwantsen plaag en van de bestrijdingsmethode. Wilt u graag weten wat het kost om de bedwantsen te laten bestrijden? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder zoals aangesloten bij De Bestrijdingsbrigade.

 

Direct hulp inschakelen om bedwantsen te bestrijden

Wilt u bedwantsen laten bestrijden? Bent u benieuwd of u de bedwantsen goed herkend heeft? Wilt u meer weten over een bestrijdingsmiddel? De aangesloten bestrijders van De Bestrijdingsbrigade staan voor u klaar, zodat u passend advies krijgt over de mogelijkheden die u hierbij heeft.

 

Ook bij ander ongedierte helpen we u graag: denk aan een wespennest verwijderen, ratten bestrijden of het verdelgen van een zilvervisjesplaag. Bij deze problemen raden wij het aan om direct de aangesloten vakmannen van De Bestrijdingsbrigade in te schakelen.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?