21 manieren om zilvervisjes te verwijderen

Zilvervisjes verwijderen

21 manieren om zilvervisjes te verwijderen

Helaas heeft eigenlijk iedereen wel eens met zilvervisjes te maken. De kleine, geniepige beestjes lijken uit het niets te komen, en soms met geen mogelijkheid meer weg te krijgen. Soms denk je er voorgoed van af te zijn, maar zie je er een week later toch weer eentje lopen. En zoals men zegt dat het ook met spinnen is: als je er één ziet, dan zijn er vaak meer. Tijd voor een uitgebreid artikel over hoe je nu precies van zilvervisjes af kunt komen. U leest hieronder 21 tips om zilvervisjes te verwijderen; voor eens en voor goed.

1. Let op loszittend behang.

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar loszittend behang kan een broedplaats zijn voor zilvervisjes. De diertjes nestelen zich achter het behang waar het vaak wat warmer en vochtiger is dan op andere plekken in de woning.

2. Isoleer de vloer en kruipruimte.

Wanneer het vaak erg vochtig in de woning is, kan dat zilvervisjes aantrekken. Zoals gezegd houden de dieren van vocht en warmte, dus als er veel vocht uit de kruipruimte omhoog komt, kan het een aanrader zijn om de kruipruimte te isoleren.

3. Niet isoleren? Beperk de broedplekken van zilvervisjes.

Is isoleren om wat voor reden dan ook geen optie? Houd dan meubels iets van de kant om de hoeveelheid warme plekken voor de visjes te beperken.

4. Ruim oud papier snel op.

Het is een gewilde broedplek voor ongedierte. Laat geen grote hoeveelheden oud papier achter in de woning en schaf hiervoor een container aan of ruim het op in afgesloten plastic zakken.

5. Ruim doekjes niet vochtig op zodat zilvervisjes geen kans krijgen om zich daar in te nestelen.

Laat de doeken dus eerst even goed drogen voor ze opgeborgen worden of spreid ze uit zodat ze sowieso al snel droog zullen zijn en laat ze niet gefrommeld in de keuken liggen; ze blijven dan – afhankelijk van het weer – soms nog dagen vochtig. Vochtig opgeborgen doekjes zijn niet alleen een bron van ongedierte, maar ook een gewilde plek voor schimmels.

6. Berg groente en fruit op en laat het niet open en bloot achter.

De diertjes hebben hierdoor minder te eten. Dit is frisser voor de mensen die het opeten – er wordt immers voorkomen dat tal van ongedierte op de groente en het fruit landt – en voorkomt dat ongedierte de groente en het fruit gebruikt om ervan te leven. Daardoor wordt de hoeveelheid ongedierte hopelijk ook al teruggedrongen.

7. Dicht naden en kieren in de woning zodat de visjes moeilijker binnen kunnen komen.

Zilvervisjes die de woning niet binnen zullen komen, hoeven ook niet meer verwijderd te worden. Voorkomen is ook hier dus zeker beter dan genezen!

8. Zorg dat het in de woning niet te warm wordt.

De zilvervisjes planten zich sneller voort in een warme omgeving.

9. Repareer lekkende kranen.

Lekkende kranen zorgen voor een vochtigere woning, waardoor zilvervisjes zich makkelijker voortplanten. De diertjes houden immers – zoals overigens zoveel vormen van ongedierte – van een vochtige, en liefst ook nog warmte, woonruimte.

10. Laat kledingkasten zo nu en dan luchten.

Hierdoor gaat niet alleen de kleding frisser ruiken, maar bovendien zorgt het er voor dat de kledingkast niet te muf en te vochtig wordt, zodat het ongedierte zich er minder snel zal voortplanten.

11. Lucht de woning regelmatig door de ramen tegen elkaar open te zetten.

Een gezond leefklimaat voor mensen is vaak een ongezond leefklimaat voor ongedierte; een win-win situatie dus!

 

Last van zilvervisjes? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade de zilvervisjes bestrijden!

 

12. Ruim gewassen kleding niet nat op maar laat het goed drogen voor je de was opruimt.

Hierdoor wordt schimmelvorming in de kleding voorkomen en heeft ongedierte minder plekken om zich voort te planten en de woning te bevuilen.

13. Kit de kieren in de vloeren goed af en zorg dat de plinten netjes aansluiten op de vloer.

Zo wordt voorkomen dat zilvervisjes zich in de ruimte onder de vloer nestelen of dat er etensresten ophopen in die kieren. De visjes hebben zo minder mogelijkheden om zich te nestelen en voort te planten.

14. Zorg voor voldoende ventilatie in de woning.

De vochtigheid daalt wat minder wat gunstig is voor de reproductie van zilvervisjes.

15. Laat geen voedselresten in de woning achter.

Maak de tafel en keuken na het eten grondig schoon. Zo hoeft u over de langere termijn gezien geen zilvervisjes te verwijderen.

16. Ruim de zolder goed op.

Zilvervisjes vinden in een rommelige omgeving vaak veel sneller een plek om zich voort te planten.

17. Spinnen eten zilvervisjes, al ziet een woning vol spinnen er natuurlijk ook niet uit.

Maar op zolder kunt u die ene spin wellicht wel laten zitten in plaats van ‘m weg te halen.

18. De zilvervisjes zijn goed met chemische bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Let wel op dat deze middelen voor mens en dier schadelijk zijn, dus houd huisdieren (ook het aquarium!) op afstand van de middelen.

19. Lokdozen lokken de zilvervisjes en laten ze verzadigd met gif weer vertrekken.

Na een dag zullen de meeste zilvervisjes wel dood zijn.

20. Lijmplanken zijn een andere mogelijkheid om zilvervisjes te verwijderen.

De diertjes blijven kleven op de planken en zullen zo sterven. Deze lijmplanken zijn bij een ongediertebestrijder of via internet verkrijgbaar. Vergeet niet om de lijmplanken regelmatig te vervangen om te voorkomen dat de dode dieren nieuw ongedierte aantrekken.

21. Mocht u echt niet van de visjes af kunnen komen, overweeg dan om een expert in te schakelen.

Een professionele ongediertebestrijder kan zonder al teveel moeite de zilvervisjes verwijderen waarbij u volledig wordt geholpen door een vakman.

  1. Bovenstaande tips kunnen ook preventief opgevolgd worden

    Vergeet bij al deze tips niet dat zilvervisjes verwijderen ook als preventief kan worden beschouwd. Wanneer zilvervisjes eenmaal de woning zijn binnengedrongen, planten de dieren zich razendsnel voort en is het lastig om er weer vanaf te komen. Door de binnenkomst van de dieren te beperken, hoeft er ook minder actie te worden ondernomen om van de dieren af te komen. Bovendien zorgen bovenstaande tips sowieso al voor een gezonder leefklimaat, zodat het geen kwaad kan om bovenstaande tips altijd al op te volgen.

     

    Heeft u hulp nodig bij het bestrijden van ongedierte? Neem dan contact op met De Bestrijdingsbrigade.Waar kunnen we u van dienst zijn?